Gözaltında gelen mutluluk… Hoş geldin bebek yaşama sırası sende

RedHack’le ilişkilendirilen operasyon kapsamında 14 gündür gözaltına olan Birgün muhasebe çalışanı Mahir Kanaat, dün baba oldu. Sevinci ve hüznü aynı anda yaşadı. Oğlu Ali Poyraz’ın dünyaya geldiğini avukatından öğrenen Kanaat’ın sevinci, oğlunu görüp kucağına alamadığı için yarım kaldı.

Savcı hâlâ izinde

Gazeteciler Tunca Öğreten, Eray Sargın, Derya Okatan, Ömer Çelik, Metin Yoksu ve Mahir Kanaat, 14 gün önce gözaltına alınmış, gözaltı kararı 30 güne çıkarılmıştı. Gazetecilerin avukatları, gizlilik kararı gerekçe gösterilerek suçlamaları öğrenemezken, AKP iktidarına yakın Sabah gazetesi suçlamaların RedHack ile ilgili olduğunu öne sürmüştü. CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, soruşturma savcısının yıllık izne çıktığını bu yüzden ifade alma işlemine geçilemediğini söylemişti. Gazetecilerin avukatları savcının izinden ne zaman döneceğini bilmediklerini ifade etti. İfade alma işlemine ne zaman başlanacağı hâlâ belirsiz. Avukatlar, cezaevinde müvekkillerini ziyarete gider gibi her gün emniyete görüşe gidiyorlar.

Mahir Kanaat, doğum gününü nezarethanede kutlamıştı. Dün de ikinci kez baba oldu. Kanaat, baba olduğunu ise dün görüşüne giden avukatından öğrendi. Avukatı Kanaat’ın çok sevindiğini, ancak oğlunu göremediği için üzüldüğünü söyledi. Kanaat’ın eşi Sevgi Kanaat ise “6 yaşındaki kızım sürekli soruyor babasının nerede olduğunu. Dedesi, ‘Gazeteye hırsız girmiş, polisleri oraya götürdü’ demiş. Babasının ne zaman geleceğini sorduğu zaman bir şey diyemiyoruz. Telefonla konuşmak istediği zaman da ‘telefonu bozulmuş’ diyoruz” dedi.

Enfeksiyon geçiriyor

Gözaltında açlık grevine başlayan Etkin Haber Ajansı editörü Derya Okatan’ın avukatı Sezin Uçar, Okatan’ın kaldığı koğuşun çok kalabalık, pis ve havasız olması nedeniyle enfeksiyon geçirdiğini söyledi.

EN SON EKLENENLER