10 yıl aradan sonra okuyucuyla buluşuyor

Pir Sultan Abdal Kültür Sanat Dergisi, 10 yıl aradan sonra okuyucusuyla buluşacak. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, 10 yıl aradan sonra Pir Sultan Abdal Kültür Sanat Dergisi’ni yeniden çıkarıyor.  Dernek Genel Başkanı Gani Kaplan 63. sayının içeriğine ve derginin çıkarılma amacına ilişkin PİRHA’ya açıklamada bulundu.

Kaplan, Pir Sultan Abdal Alevi Kültür Derneği’nin kuruluşundan beri 60. sayısına kadar yayınlanan bir yayın organı olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

“Dergiye 10 yıllık bir ara verildiğini ancak tam olarak neden ara verildiğini bilmiyoruz. Bu derginin çıkarılması gerektiğini çünkü finansal olarak kendi kendini kurtaracağını düşünüyorum. Göreve geldiğim ilk dönemde dergiyi çıkarmayı amaçlıyordum. Fakat ikinci dönem yönetime tekrar geldiğimde ilk üç ay içerisinde Pir Sultan Abdal Kültür Sanat Dergisi’ni çıkardık. Ancak 15 Temmuz darbe süreci nedeniyle ve önceki dönemlerde çıkarılan derginin faaliyette görünmesinden dolayı dergiyi çıkarma sürecimiz yavaşladı. Yıl bir, sayı bir olarak çıkacak olan Pir Sultan Abdal Kültür sanat Dergisi’nin aslında 63. sayısı çıkmaktadır.”

“DERGİ ARŞİV NİTELİĞİ TAŞIYACAK”

Röportajlar ve OHAL sürecinin işlendiği derginin her sayısında bir ana konu işlenecek. Bu ayın ana konusu ise Pir Sultan. Bir sonraki sayı da ise Xızır’ın gelişine ilişkin çalışmaların olacağı dergi okuyucuları ile buluşacak.

Gani Kaplan, derginin ayrıca arşiv niteliği taşıyacağını da belirtiyor. Kaplan,  Pir ve mürşitler ile yapılan “Değerlerimiz” başlıklı röportajların da yer alacağını belirterek şunları kaydetti:

“Bu dergide habere yönelik bir şey olmayacak. Sadece kültür sanat niteliği taşıyan bir dergi olacak. Habere yönelik ise Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak  bir haber sitesi çalışmamız olacak.  Üyelerimiz ve şubelerimiz haberleri oradan takip edecekler. Pir Sultan Abdal Kültür Sanat Dergisi tamamen sanat dergisi olacak ve aynı zamanda kurumun hafızası açısından bir arşiv niteliği taşıyacak. Birçok öğrenci tez ve yüksek lisans çalışmalarında Pir Sultan’a ilişkin çalışma yürütüyorlar.”

İsmet SEFER

EN SON EKLENENLER