İnterpol: 10 bin çocuk istismardan kurtarıldı

Uluslararası Polis Teşkilatı (Interpol), dünya genelinde kurduğu veri ağıyla, yaklaşık 10 bin çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmaktan kurtarıldığını açıkladı.

Merkezi Fransa’nın Lyon kentinde bulunan Interpol tarafından yapılan yazılı açıklamada, Çocuk Cinsel İstismarı Veri Ağı (ICSE) ile dünya genelinde bu konuda uzmanlaşmış güvenlik güçlerinin, görüntü, fotoğraf ve bilgi kıyaslamalarıyla mağdurları, saldırganları ve bulundukları yerleri tespit ettiği belirtildi.

Buz dağının görünen yüzü

Açıklamada, üye ülke güvenlik güçlerinin 7 gün 24 saat bu veri bankasına girip soruşturmalarını derinleştirdiği ifade edilirken, suçluların çocuklara yönelik cinsel istismar girişimlerini önleme açısından önemli aşama kaydedildiği vurgulandı. Açıklamada, bu veri ağı sayesinde çocuklara yönelik cinsel istismar suçunun önlenmesi için üye ülkeler arasında etkili bir iş birliğinin geliştirildiği kaydedildi. Konuyla ilgili görüşlerini aktaran İnterpol Genel Sekreteri Jürgen Stock, veri ağıyla yaklaşık 10 bin çocuğun kurtarıldığını belirterek, “Bu sadece buz dağının görünen yüzü” ifadesini kullandı.

DIŞ HABERLER

EN SON EKLENENLER