Özgür Gündem ile dayanışan Alevi Piri yargılanıyor

Özgür Gündem gazetesinde nöbetçi genel yayın yönetmenliği yaptığı için hakkında “Örgüt propagandası yapmak”tan soruşturma açılan Alevi Piri Hasan Hayri Şanlı yarın yani Cuma günü saat 14.00’da Çağlayan adliyesinde mahkemeye çıkarılıyor.

“ELİMİ TAŞIN ALTINA KOYMAK İÇİN GELDİM”

Baskı ve soruşturmalarla iktidarın hedefinde olan Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmak amacıyla başlatılan Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasını Dersim’den gelerek devralan Alevi piri Hasan Hayri Şanlı, “Halk düşmanlarına karşı direnmemiz lazım. Halkın, yıllardır mücadele veren Özgür Gündem ile dayanışma içinde olması gerekiyor. Ne olursa olsun herkes elini taşın altına koymalı” ifadelerinde bulunmuştu.

“ÖZGÜR GÜNDEM BİZ ALEVİLERİN DE SESİ OLDU”

41’inci gününde nöbeti devralan Alevi Piri Hasan Hayri Şanlı, dayanışma nedenini şöyle açıklamıştı “Hepimiz Özgür Gündem’e borçluyuz. Bu ülkede yok sayılanların, ezilenlerin sesi oldu. Biz Alevilerin de sesi oldu. Bunun için bedeller ödedi. Gerçek haber alma kaynağımızın susturulmasına sessiz kalamazdım.”

 

“MAHKEMEDE DE SÖYLERİM HIRSIZIN HIRSIZLIĞINI”

Özgür Gündem gazetesinde nöbetçi genel yayın yönetmenliği yaptığı için hakkında “Örgüt propagandası yapmak”tan soruşturma açılmasına da tepki gösteren Alevi Piri Şanlı “Zalime karşı direnmezsen, sen de onun kadar zalimsin” sözünü hatırlatarak “Bizlere ister dava açsınlar, ister baskı uygulasınlar, bir korkum yok. Mahkeme salonlarında da savunmak isterim ezilenleri ve orada da söylerim hırsızın hırsızlığını, zalimin zulmünü” dedi.

 

BİTMEK BİLMEYEN SORUŞTURMA VE DAVALAR

96 günde 100 kişinin nöbetçi olduğu kampanyada 51 kişi hakkında soruşturma açıldı. Soruşturma açılanlardan 13 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi. Davaya dönüşen 38 kişinin duruşmaları devam ediyor. Hakkında soruşturma açılan tüm NGYY’nin yanında ve Gazete’nin başka sayılarında İnan Kızılkaya ayrıca –tutuklu- yargılanmaktadır.

Genel Yayın Yönetmenliği görevini devralan Zana (Bilir) Kaya ile birlikte cezaevine konulan danışma kurulu üyesi Aslı Erdoğan ve Necmiye Alpay yakın tarihte tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

Eski Eş Genel Yayın Yönetmenleri Eren Keskin ve Hüseyin Aykol ile eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan’ın ise yüzü aşan davaları da devam etmektedir.

Turabi Kişin/İSTANBUL

EN SON EKLENENLER