Zeynel Odabaş”TV10 tüm ezilenlerin sesiydi”

OHAL kapsamında KHK ile kapatılan TV 10 çalışanlarının başlattığı Cumartesi eyleminin bu hafta 17. si yapıldı.Yapılan eyleme destek veren Sultangazi Pir Sultan Cem evi Başkanı Zeynal Odabaş, “Alevilerin sesi TV10’a sahip çıkmak için buradayız” dedi.

OHAL kapsamında KHK ile kapatılan TV 10 çalışanlarının başlattığı Cumartesi eyleminin bu hafta 17. si yapıldı. Galatasaray Meydanı’nda toplanan yurttaşlar “Alevilerin sesi TV 10 susturulamaz”, pankartı açarak sık sık “Alevilerin sesi susturulamaz” sloganı attı. Yapılan eyleme TV 10 çalışanları, AKD Sultangazi Pir Sultan Cem evi Başkanı Zeynal Odabaş, ABF kadın örgütlenme sekreteri Sevim Yalıncakoğlu, Baba Mansur Ocağı Piri Mehmet Karabulut Cemevi yöneticileri, HDP MYK üyesi Çilem Küçükkeleş ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan, TV10 yönetim kurulu üyesi Rohat Emekçi, TV10’un, Alevilerin, Türkiye halklarının, kadınların ve ezilenlerin sesi olduğunu ifade ederek, “Sesimizin rengiyle her hafta burada olmaya devam edeceğiz” dedi.

“TV10  BAŞTA ALEViLER OLMAK ÜZERE BÜTÜN EZİLENLERİN SESİYDİ”

“TV10 Muharrem ayında kapatıldı. Hızır ayındayız, Alevilerin sesi TV10’a sahip çıkmak için buradayız” diyen Odabaş, “Sizleri Pir Sultan Abdal’ın direnişi ve İmam Hüseyin duruşuyla selamlıyorum. TV10’un son programı AKD Sultangazi Pir Sultan Cem evi’nde yassı matem ayı olan Muharrem ayında Pirlerimiz, Analarımız ve Zakirlerimiz ile yapıldı. Demokrasinin, özgürlüğün, ezilenlerin ve Hakikatin sesi olan TV10 o gün kapatıldı. Hızır ayındayız, Hızır darda olana yardımcı olandır. Bizlerde bu gün kapatılan televizyonumuza destek olmak için buradayız” dedi.

“HEP BARIŞTAN YANA OLDUK”

“Bizler bu ülkede, demokrasiden, özgürlükten, barıştan, hoşgörüden, kardeşlikten ve hukukun üstünlüğünden vazgeçmedik” diyen Odabaş, “Bizlere bu gün lazım olan hukukun yarında bu zalimlere lazım olabileceği için buradayız. Kerbela’dan buyana nerede ezilen varsa yanında durduk.Ezilenlerle birlikte mazluma karşı mücadele ettik ve etmeyede devam edeceğiz” dedi

 

Eylem Mert Kısa’nın söylediği deyiş ve Baba Mansur Ocağı Piri Mehmet Karabulut’un okuduğu Gulbang ile sona erdi.

PİRHA-  Mustafa Yüksel – İSTANBUL

EN SON EKLENENLER