Diyanet’in sitesinde cinsiyetçi oyunlar!

Daha önce kadına yönelik çok sayıda cinsiyetçi, eril ve ayrımcı fetvalar veren Diyanet İşleri Başkanlığı, bu kez de çocuk oyunlarıyla zihniyetini ortaya koydu. Gazete Şûjin’ın haberine göre Diyanet’in resmi internet sitesinde bulunan “Diyanet Çocuk” bölümünde çocuk oyunlarında eş bulmaca oyunu yer alıyor. Oyunda kadın, erkek, sarık, tespih ve namazlık bulunuyor. Bunun yanı sıra bu bölümde kadının yüzü verilmiyor.

Sitede cinsiyetçi diyaloglar

Küçük yaşta çocuklar için hazırlanmış sitenin bu alanında soyut kavramları dahi bilmeyen çocuklar için ‘cehennem’ tanımının yanında, yanan bir ateş ve içinde beliren ‘şeytan’ tasvir ediliyor. Çocuk ve annesinin arasında geçen oyunda, kadın ev işleri ve temizlik yaparken annesi “Yeter artık nasıl yetişeyim” diyor. Hemen ardından çocuk kendini süper kahraman olarak görüyor ve annesi çamaşırları asmasını isterken çocuk, “Bu kız işi ya” diyerek sitem ediyor.

Savaş içerikli resimle militarizm

Başka bir bölümde ise oyunda dedesiyle çocuk arasında bir diyalog geçiyor. Bu diyalogta resim çizen çocuk, “Dünya savaşı çıkarsa yurdumuzu nasıl koruyabiliriz planı” şeklinde bir kroki çiziyor ve savaş uçakları ile helikopterler resmediyor. ‘Renkli’ ve ‘sevimli’ olarak tasvir edilmeye çalışan oyunlarda çocukların bilinçaltına ‘militarizm’ yerleştiriliyor.

ANKARA

EN SON EKLENENLER