Kadın cinayetinde yine ‘haksız tahrik ve iyi hal’ indirimi

Eşi tarafından öldürülen Selime Ateş davası sonuçlandı. Sanık İsmet Ateş müebbet hapis cezasıyla yargılanırken, mahkeme cezada “haksız tahrik” ve “iyi hal” indirimine gitti.

Eskişehir’de telefonu açmadığı için eşi tarafından öldürülen Selime Ateş davasının ikinci duruşmasında karar açıklandı. Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık İsmet Ateş hazır bulunduruldu. Fail Ateş, 19 Ocak’ta yapılan ilk duruşmada “tahrik edildiği” yönündeki savunmasını tekrarladı.

Beyanda bulunan Selime Ateş’in avukatlarından Pınar Çelik Arpacı, sanık Ateş’in ifadelerini çelişkili olduğunu ve maktule sözlü-fiziki şiddet uyguladığını ifade etti.

Kararını açıklayan mahkeme “haksız tahrik” ile 23 yıla, ardından iyi hal indirimiyle de cezayı 19 yıl 2 aya indirdi.

Kararın ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) ve Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, Adliye önünde açıklama yaptı. İlk olarak konuşan avukat Pınar Çelik Arpacı, verilen cezanın yetersiz olduğunu söyledi ve “Daha faza ceza verilerin cinayetlerin önünü alabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

KCDP adına konuşan Büşra Gündoğdu, “Sadece 2016 yılında 328 kadın öldürüldü. Geçtiğimiz Ocak ayında ise 37 kadın öldürüldü. Kadın cinayetleri sayısı gün geçtikçe artıyor ve artmakta. Burada verilecek emsal kararlar cinayetleri önlemekte çok büyük adımlar demektir. Bizler bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerinde bulundu.

EN SON EKLENENLER