Alevi pirinden gözaltındaki Diren Keser’e destek

Mersin Cemevi inanç kurulu Üyesi Baba Mansur Ocağı Pirlerinden Baki Erdoğan, Gazeteci Diren Keser’in Hızır ayında gözaltında tutulmasının haksızlık olduğunu belirterek, bir an önce serbest bırakılmasını istedi. 

Mersin’deki evinden 8 gün önce gözaltına alınan TV10 programcısı Gazeteci Diren Keser’in hala serbest bırakılmamasına tepkiler devam ediyor. Gözaltında Hızır orucuna da başlayan Keser’e Alevi pirleri de destek veriyor.

PİRHA’ya konuşan Mersin Cemevi İnanç Kurulu Üyesi Baba Mansur Ocağı Pirlerinden Baki Erdoğan, Gazeteci Diren Keser’in Hızır ayında gözaltında tutulmasının haksızlık olduğunu belirterek, bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

“TV10’DA PROGRAM YAPMAK SUÇ OLAMAZ”

Pir Baki Erdoğan, “Biz Diren’i Alevi kanalında Alevi programları yapan biri olarak tanıyoruz. TV10 yasal olarak kurulmuş bir televizyon kanalıydı. Herkes çalışabilir. Tv10’da çalışmak suç olamaz” dedi.

“HIZIR KİMSEYİ ADALETSİZLİKLE TERBİYE ETMESİN”

Diren Keser’in gözaltında olmasının kendilerini rahatsız ettiğini belirten Pir  Baki Erdoğan, “Bu kardeşimizin bir an önce ifadesi alınarak serbest bırakılmasını isterim. Ayrıca Hızır herkesin yoldaşı olsun. Hızır kimseyi adaletsizliklerle terbiye etmesin” diye konuştu.

“ALEVİLERİ CEMEVİNE BEKLERİZ”

“Hızır kimseyi darda ve zorda koymasın. Biz Aleviler Hızır’ı her yerde hazır biliriz” diyen Erdoğan şunları kaydetti:

“Biz bütün insanlık için iyilik ve güzellikler diliyoruz. Bu ay Hızır ayıdır. Cemevinde 13-14-15 Şubat’ta Hızır anması yapacağız, 3 gün boyunca oruç tutacağız. Bu anlamda da bütün Alevi kardeşlerimizi cemevlerine bekleriz.”

Nilgün Mete/İSTANBUL

 

EN SON EKLENENLER