Bêkes’ten mektup: Babasız olabiliriz ama kimsesiz değiliz

Cizre’de bodrumda yakılarak öldürülen Orhan Tunç’un eşi Güler Tunç, babası öldürüldüğü gün dünyaya gelen oğlu Bêkes Tunç adına babası için bir mektup kaleme aldı. Bêkes, “Ben ve bütün bêkesler babasız olabiliriz ama kimsesiz değiliz” dedi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir yıl önce bodrumlarda yakılarak öldürülen Orhan Tunç’un eşi Güler Tunç, babası öldürüldüğü gün dünyaya gelen Bêkes bebeği adına, doğum gününde babasına mektup yazdı. Bêkes adına yazılan mektup şöyle:

“İşte gözlerimi açtım. Karşımda annem. ‘Babam nerede?” diye sorar gibi anneme baktım. Annemin gözünden iki damla yaş damladı. O an anladım ki babam şeref yolunda şehit düşmüştü, öyle hissettim.

Bugün benim doğum gümüm ama sen yanımda yoksun baba. Ben de babaları olan çocuklar gibi doğum günümü senle kutlamak ister, seninle oynamak, seninle eğlenmek isterdim baba.

Bugün 1 yaşıma giriyorum. Sen yanımda yoksun baba. Baba, belki seni ve amcamı göremedim ama eminim ki büyüdüğümde devrimci babam ve amcamla gurur duyacağım.

Baba, benim minik elimi tutamadın, saf ve temiz kokumu içine çekemedin. Herkes babasının soyadına sahip, ben buna bile sahip olamadım. Keşke ilk adımlarımı atarken, ilk “baba” derken ilk okula giderken yanımda olabilseydin.

Ant içerim ki: Ben büyüyünce senin adını unutturmayacağım, seni kalbimde yaşatacağım.

Sen ölmedin baba
Ben ve bütün bêkesler babasız olabiliriz ama kimsesiz değiliz.

Bêkes Tunç”

EN SON EKLENENLER