Referandum öncesi HDP ve DBP’ye operasyon

Referandum çalışmalarının strartı verilmeye başlarlarken İstanbul ve Adana’da farklı ilçelerde yapılan ev baskınlarında onlarca HDP ve DBP yöneticisi gözaltına alındı

7 Haziran seçimlerinin ardından hükümet tarafından hedef haline getirelen ve eşbaşkanları dahil 12 milletvekili ile yaklaşık 6 bin siyasetçisi tutuklanan Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) referandum öncesi yine bir gözaltı furyası devreye konuldu. HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe yöneticilerine sabah saatlerinde operasyonu yapıldı. İstanbul’un bir çok ilçesinde yapılan ev baskınlarında en az 58 kişi gözaltına alındığı öğrenildi. İstanbul polisler tarafından yapılan baskınlarda 75 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 58 kişi Vatan’da bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne görüldü.

Gözaltına alınanlardan bazılarının ismi şöyle: Şafak Özanlı, Ercan Sağlma, Mesut Karçik, Resul Akgün, Canşah Çelik, Turgay Turgut, Eşref Yaşar, Fırat Aslanlar, Yüksel Yıldırım, Hikmet Duman ve İstanbul Üniversitesi öğrencisi Ozan Hasret Yılmaz.

Adana’da 11 gözaltı

Adana’da ise, birçok eve eş zamanlı baskın düzenledi. Evlerin aranmasının ardından 11 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, gözaltıların artacağı ifade edildi. Gözaltı gerekçesi öğrenilmezken, 11 kişi İl Emniyeti Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

Öte yandan 1 Şubat’ta gözaltına alınan 40 kişi ise İl Emniyet Müdürlüğünde tutulmaya devam ediliyor.

EN SON EKLENENLER