Referandum öncesi medyaya ‘evet’ düzenlemesi

Bugün çıkarılan KHK ile başkanlıkreferandumu öncesi, YSK’nın özel TV ve radyolara eşitlik ilkesini de içeren esaslara aykırı olarak yayın yapması halinde ceza vermesi durumu ortadan kaldırıldı

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Resmi Gazete’de yayınlandı. Yeni KHK’ye göre, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) eşitlik ilkesini de içeren esaslara aykırı olarak yayın yapması halinde özel televizyon ve radyolara verilmesi öngörülen yayın durdurma ve para cezaları veremeyecek. Böylelikle “başkanlık” referandumu öncesi yayın kuruluşlarının tek taraflı propaganda yapmasının önü açılmış oldu.

Ayrıca KHK ile 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunu’nda yer alan “verici tesis ve işletim şirketi”yle ilgili “kuran ve işleten” ibaresi “kuran ve/veya işleten” şeklinde değiştirildi.

Kapatılan TV’ler hakkında düzenleme

Öte yandan OHAL döneminde daha önce çıkartılan KHK’lerle kapatılan özel radyo ve televizyonların, 15 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla sahip oldukları yayın lisansları, yayın hakları, frekans ve kanal kullanımı ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) nezdindeki benzeri izinleri Maliye Bakanlığı’nın bu yöndeki talebi üzerine RTÜK tarafından verilecek.

Özel radyo ve televizyonlara ait diğer varlıklarla birlikte ya da ayrı ayrı satılması durumunda, bunların yeni alıcıları adına devri ve tescili işlemleri, Fonun bildirimi üzerine gerekli bilgi ve belgelerin tamamlanmasını müteakip başkaca bir işleme gerek kalmaksızın en fazla bir ay içinde tamamlanacak.

EN SON EKLENENLER