Akademisyenler ve öğrenciler barikat kurdu; Polis saldırısı devam ediyor

İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ile ihraç edilen akademisyenler Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü alınmıyor. Kampüse girmek için direniş devam ederken polisler bazı akademisyenlere saldırdı. Öğrenciler ve akademisyenler SBF’nin ön kapısına barikat kurdu

Ankara Üniversitesi’nde 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyenler rektörlük kararıyla kampüse alınmıyor. Üniversiteye gelen akademisyenlere polis saldırdı. Bir sivil polis tarafından yumruklandığını söyleyen ihraç edilen akademisyenlerden Cenk Yiğiter, “Bazı arkadaşlarımıza da çevik kuvvet tarafından şiddet uygulandı. Bütün bunlar kampüsün güvenlik amirinin gözü önünde oluyor” dedi. Ankara Üniversitesi’nden dün ihraç edilen akademisyenler, kendilerine destek veren sendikacılar, arkadaşları ve öğrencileri ile ‘inatla gitmiyoruz’ diyerek üniversitede kalmışlardı. Üniversitenin Cebeci Kampüsü’nde bu sabah Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Şubesi’nin çağrısıyla ‘Büyük Buluşma’ eylemi yapılacaktı. Kampüse başka fakültelerden gelen öğrencilerin girmesine de izin verilmiyor. Polis akademisyenlerin kampüse alınmamasını İçişleri Bakanlığı talimatı olduğunu söyledi.

Akademisyenler

Sorumlular hesap verecek

İkinci kez kampüse girmek isteyen akademisyenlere polis engel oldu. Akademisyenler direnirken polis kampüsten uzaklaştırılmaya çalıştı. Öğrenciler ise okul içerisinde hocalarını beklemeye bir süre devam ederken, polis öğrencileri tehdit ederek dışarı çıkarılmasını istedi. Polis tarafından darp edilerek dışarı atılan Siyasal Bilimler Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Yalçın Karatepe kampüse girerek, “Başta sorumluların hesap vereceğini” söyledi.

Polis kampüse girdi

Destek amacıyla kampüse gelen İHD Genel Eşbaşkanı Öztürk Türkdoğan’ın polisin saldırısına maruz kaldı. Polis gazetecilere ve bekleyen kitleye bir kez daha saldırdı. Ardından akademisyenler, polisin işgal ettiği fakülte önüne cübbelerini serdi. Kampüs girişinde polis 5 kişiyi gözaltına aldı. Fakülte içerisinde direnişte olan öğrenci ve akademisyenlere müdahale edileceği anonsları yapıldıktan hemen sonra polis kampüse girdi.

Akademisyenler_1

Akademisyenler gözaltına alınıyor

Polis öğrencilere ve akademisyenlere pilastik mermi ile saldırdı. Polis işkence yaparak direnişçileri ve destekleyenleri gözaltına almaya başladı. Kampüs girişinde de polisin saldırısında İhraç edilen akademisyen Hakan Yüksel, Ar. Gör. Mehmet Yıldırım, Oktay Aydın, Nuray Türkmen, Oktay İnce, İlke Çile, Emre Can Denizhan, Semih Gönen, Hilal Kınay ile Doç. Dr. Emel Memiş gözaltına alındı. Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca’nın da üzerine yürüyen polis, akademisyenlere sıvı gazla saldırdı, köpeklerle saldırdı. Gözaltına alınan 20’ye yakın kişi Çankaya Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Öğrenciler ve milletvekillerine saldırı

Kampüs dışında bekleyen CHP Milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Ali Şeker polis tarafından coplanıp, yumruklandı. Cebeci kampüsü önünde toplanan kitlenin kampüse alınmaması üzerine Yüksel Caddesi’nde bulunan Mülkiyeliler Birliği Vakfı’nın önünde toplanmaya başladı. DTCF’de bekleyen öğrencilere de polis saldırdı. Mülkiyeliler Birliği’nde bekleyenler sürece ilişkin forum düzenliyor. Kampüs içinde ve dışında gerginlik devam ediyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nde yürüyüş

Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyen ve öğrenciler de, Ankara Üniversitesi’ndeki saldırılara karşı, “Hakikat ihraç edilemez” diyerek yürüyüş yaptı.

ANKARA

boğaziçi_üni

EN SON EKLENENLER