Bab’ta 2 günde 13 asker yaşamını yitirdi

Bab’ta 8 Şubat günü yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren asker sayısı 5’e çıkarken; dün de yaşanan çatışmalarda 5 asker daha yaşamını yitirdi. Rusya’ya ait savaş uçakları tarafından Türk askerine yapılan hava saldırılarında da 3 asker yaşamını yitirdi. “Fırat Kalkanı” isimli harekatla Suriye topraklarında bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile DAİŞ arasında dün yaşanan çatışmalarda 5 askerin yaşamını yitirdiği, en az 20 askerin ise yaralandığı açıklandı. Çatışmalarda yaşamını yitiren ve yaralanan askerler helikopter ve ambulanslarla Kilis ve Dîlok’taki (Antep) hastanelere kaldırıldı.

Çatışmalarda yaşamını yitiren ve yaralanan Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) üyesinin bilançosu ise verilmedi. 8 Şubat günü de 5 asker yaşamını yitirmiş, 13 asker ise yaralanmıştı.

Dün 8 askerin daha yaşamını yitirmesiyle 171 günü geride bırakan “Fırat Kalkanı” isimli harekatta resmi açıklamalara göre, yaşamını yitiren asker sayısı 69’a yükselmiş oldu.

Rusya’dan TSK’ye hava saldırısı

Rusya’ya ait savaş uçakları tarafından TSK ile ona bağlı silahlı gruplara önceki gün Bab’ta 5 ayrı noktada yapılan hava saldırılarında 3 asker yaşamını yitirdi, 11 asker ise yaralandı. TSK ise bölgedeki kaynakların saldırıya ilişkin yaptığı haberlerden saatler sonra açıklama yapabildi. TSK tarafından yapılan açıklamada “bir Rus savaş uçağını kazaran Türk askerlerinin bulunduğu bir binayı vurduğu” ve 3 askerin yaşamını yitirdiği, 11 askerin ise yaralandığı belirtildi. TSK açıklamasında Rusya yetkililerin “olayın bir kaza olduğunu ifade ettiği ve üzüntülerini ilettikleri” belirtildi.

Her iki asker de yaşamını yitirdi

Başbakan Binali Yıldırım’ın yılbaşı gecesi Dîlok’un (Antep) Oğuzeli ilçesinde İl Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi’nde beraber yemek yediği ve “bize emanet” dediği askerlerden Uzman Çavuş Selim Topal, 20 Ocak’ta Bab’ta yaşamını yitirmişti. 8 Şubat’taki saldırıda da Yıldırım’ın o gece diğer tarafında oturan uzman çavuş Mahmut Uslu da yine Bab’ta yaşamını yitirdi.

Asker yakınının feryadı: Bir de El Bab’ımız çıktı…

Bab’ta yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren askerlerden uzman çavuş Mahmut Uslu’nun ailesine haber verildiğinde Uslu’nun bir yakını, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “öfkeli çocuklar” sözleri üzerinden isyan etti. Uslu’nun teyzesinde eşi Veysel Oğuz, gözyaşları içerisinde konuşarak, “Söylenecek bir şey yok ki. Ne için ve neden savaştığımızı bilmiyoruz bile. Geçmişte doğudan gelen şehitlerimiz vardı. Bir de El Bab’ımız çıktı” dedi.

BAB

EN SON EKLENENLER