Kemoterapi gören din alimi gözaltına alındı

Bu sabah gözaltı operasyonlarının adresi Mersin oldu. Akdeniz Belediyesi çalışanları, HDP, kapatılan GÖÇ-DER ve MEDİA-DER üyelerinin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında kemoterapi tedavisi gören Mele Mehmet Zeki Etiz de bulunuyor

Mersin’de sabah saatlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan GÖÇ-DER ile Mersin Din Adamları Derneği (MEDİA-DER) üyeleri ve kayyum atanan Akdeniz Belediyesi çalışanlarının evlerine operasyon düzenlendi. Mersin Emniyet Müdürlüğü polisleri tarafından yapılan operasyon kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Kemoterapi görüyordu

Gözaltına alınanlar arasında Akdeniz Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Kamil Özdemir, HDP’li Şevki Poyraz ile kapatılan GÖÇ-DER Akdeniz Şube Eşbaşkanı Reşat Aşan ile MEDİA-DER üyeleri şeker hastası ve kalbinde 4 stend bulunan Mele Hacı Hasan Çelik ile kemoterapi tedavisi gören Mele Mehmet Zeki Etiz de bulunuyor. Gözaltına alınanlar, Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Üç siyasetçi tutuklandı

Dersim merkezli 4 Şubat’ta yapılan operasyonla Êlih’te (Batman) gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi (PM) üyesi Yunus Durdu, Dersim’de gözaltına alınan DBP eski yöneticisi Emir Ali Genç ve PM üyesi Soner Öz’ün emniyetteki işlemleri tamamlandı. Dün akşam saatlerinde savcılığa sevk edilen ve dosyasında kısıtlama kararı olan DBP’lilerin, parti çalışmaları, farklı tarihlerde katıldıkları basın açıklamaları, katılmış oldukları cenaze törenleri ve cenazede taktıkları yaka kartları ile “KCK” ile ilgili sorular soruldu.

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Durdu, Genç ve Öz, “örgüt üyesi olma” iddiasıyla tutuklandı.

EN SON EKLENENLER