Malatya’da halk adına ‘Evet’ açıklamasına tepki

Malatya Akçadağ ilçesine bağlı Yaylımlı ile Yeşilyurt ilçesine bağlı Atalar Mahallelerinden muhtar ve vatandaşların referandumda ‘Evet’ oyu vereceklerini açıklamalarının ardından tepki gösteren Haçova Muhtarları açıklama yaptı.

Akçadağ ilçesine bağlı Yaylımlı ile Yeşilyurt ilçesine bağlı Atalar Mahallelerinden muhtar ve vatandaşların Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret ederek referandumda ‘Evet’ oyu vereceklerini açıklamalarının ardından tepki gösteren Atalar, İkizce ve Ataköy Mahallesi Muhtarları Haçova Köyü Dayanışma ve Kültür Derneğinde bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar. Açıklamada, ‘Referandumda ‘Evet’ oyu açıklamasının tüm Haçovalı Alevileri bağlamadığını ifade ettiler.

“HERKES İRADESİYLE OY KULLANSIN”

Basın toplantısında konuşan Atalar Mahalle Muhtarı İmam Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Çakır’a yapılan ziyaretten haberlerinin olmadığını ifade ederek, “Biz gerektiği yerde Belediye Başkanlarımızla görüşüyoruz ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak referandumda kimse kimsenin tercihine müdahale edemez ve kimse kimsenin adına konuşamaz, bizim köyümüzün bir geleneği var, herkes iradesiyle sandığa gidip o doğrultuda oyunu kullanacak” diye konuştu.

“AÇIKLAMA HAÇOVALILARI BAĞLAMAZ”

İkizce Mahalle Muhtarı Mahmut Çolakoğlu ise Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden genel olarak memnun olduklarını kaydederek “Ama ziyarette bizim adımıza bu açıklamayı yapanları kınıyoruz. Seçim günü herkes gider oyunu kullanır. Yapılan bu açıklama tüm Haçovalıları bağlamaz” diye konuştu.

Ataköy Mahalle Muhtarı Elif Gemici de yapılan ziyaretle ilgili bilgilerinin olmadığını, bu açıklamanın bütün Haçova’lılar adına yapılmadığını ve bireysel bir açıklama  olduğu ifadelerini kulandı.

Mustafa Yüksel/ADIYAMAN

 

 

EN SON EKLENENLER