İhraçlara tepki gösteren emekçiler: Cevabımız ‘Hayır’ olacak

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, KHK’lerle kamu emekçilerinin ihraç edilmesine tepki gösterdi. KESK Dönem Sözcüsü Kenan Hazar, KHK’lere karşı direneceklerini ve boyun eğmeyeceklerini vurulayarak, referandumda da kamu emekçilerinin cevabının ‘Hayır’ olacağını kaydetti

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelerek, Kanun Hükmünde KaranamelerleKHK’lerle ihraç edilen eğitim emekçilerine destek verdi. Platform açıklamasında referandum tercihini de açıkladı. Yüzlerce kişinin buluştuğu eyleme CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da katıldı. Eylemde sık sık “Direne direne kazanacağız” ve “AKP’ye teslim olmayacağız” sloganları atıldı.

‘İhraçlara boyun eğmeyeceğiz’

Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklamayı KESK Dönem Sözcüsü Kenan Hazar yaptı. Son KHK’yle işçi, emekçi ve bilim insanlarının da yer aldığı 4 bin 500 kişinin işten atıldığını hatırlatan Hazar, KHK’lere karşı direneceklerini ve boyun eğmeyeceklerini vurguladı. Hazar, referandumda da kamu emekçilerinin cevabının “Hayır” olacağını kaydetti.

‘Susan bir Türkiye istiyorlar’

Hazar’ın ardından konuşan CHP’li Engin Altay da, susan bir Türkiye’nin arzu edildiğinin altını çizerek, boyun eğmeyin çağrısında bulundu. Altay, “Konuşan bir üniversite istenmiyor. Rektörler, kaymakamlar, valiler, üstüne Genelkurmay Başkanı AKP’den önce ‘Evet’ kampanyasına soyundular. Bu işgüzarlığa, bu riyakarlığa, tam adıyla bu yalakalığa, sizler susarsanız, yurttaşlarımız susarsa bu ülke bambaşka bir ülke haline gelir. Türkiye’de ve dünyanın bütün ülkelerinde parlamentolar tek bir adama teslim edilirse, o ülkede zulüm ve yoksulluk olur. Bu millet ayrım yapmaksızın, inanç aidiyeti ayrımı yapmaksızın, yaşam tarzı aidiyeti ve ayrımı yapmaksızın, hep birlikte ‘Hayır’ deme cesaretini gösterecektir” diye konuştu.

MERSİN

EN SON EKLENENLER