AABK’den üyelerine çağrı: Hayır kampanyalarına destek olun

Türkiye’de 16 Nisan’da başkanlık referandumuna gidilmesi üzerine Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu da harekete geçti. Konfederasyon, üyelerini Avrupa’da düzenlenecek ‘Hayır’ kampanyalarına destek olmaya çağırdı. 

Türkiye’de 16 Nisan’da başkanlığı öngören anayasa değişikliği için referanduma gidilmesiyle birlikte Hayır kampanyaları da genişliyor.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, üyelerini Avrupa’da düzenlenecek ‘Hayır’ kampanyalarına destek olmaya çağırdı.

Başkanlık anayasasıyla ilgili tutumunu daha önce açıklayan Konfederasyon, “Tıpkı Osmanlı’nın son döneminde olduğu gibi yasama ve denetleme yetkisi elinden alınmış göstermelik bir “saray” meclisine Hayır diyoruz. Daha önemlisi “Saraydan yönetilen bir Türkiye’ye Hayır!” diyoruz. Olası bir referandumda getirilmek istenen başkanlık sistemine Hayır diyoruz” ifadesini kullandı.

“HAYIR KAMPANYALARINA DESTEK VERİLMELİ”

Bu süreçte, Türkiye’de OHAL aracılığıyla uygulamaya sokulan her türlü baskı, sansür, ötekileştirme, sindirme, tutuklama, akademisyenlere ve kamu emekçilerine dönük meslekten ihraç politikalarının Avrupa kamuoyunda teşhir edilmesi gerektiğini vurgulayan AABK, kendi bünyemizde yapacağı etkinlikler dışında demokrasi güçlerinin düzenleyeceği “Hayır” kampanyalarına da destek verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

“SEÇMEN KÜTÜKLERİ KONTROL EDİLMELİ”

AABK, üyelerini bulundukları şehirlerde demokrasi güçlerinin düzenlediği etkinliklere katılmaya, tek adam yönetimine karşı hep birlikte güçlü bir ses çıkarmaya; adalet ve barış talebini desteklemeye çağırdı.

Konfederasyon ayrıca yurttaşların seçmen kütüklerine olan kayıtlarını kontrol etmeleri ve sandığa gitmelerini kolaylaştıracak imkânlar sağlayarak teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

“SANDIK GÜVENLİĞİ İÇİN GÖNÜLLÜ OLUNMALI”

Konfederasyon çağrısına şöyle devam etti:

“Sandık güvenliği amacıyla kurulacak oluşumlarda gönüllü olarak yer alınmalıdır. Kampanyada olumlu bir dil kullanılmalı ve mesajların içeriği toplumsal kutuplaşmayı artırmayacak biçimde hazırlanmalıdır.”

“Hayır” denmezse ne olacak?” diyen AABK, “Tek adam her şey olacak. Başkan seçilecek kişi hem hükümet, hem Meclis, hem de mahkeme olacak. Yani adaletsizlik olacak, tek kelimeyle zulüm olacak. Oysa devleti ayakta tutan adalettir. O nedenle güçlüyü adil kılmak yerine, adaleti güçlendirmek için Hayır, diyoruz.” ifadelerini dile getirdi.  (N.M)

 

EN SON EKLENENLER