Britanya Cemevlerinde çocuklara Alevilik dersleri

Britanya’daki Cemevlerinde Alevilik dersleri devam ediyor. Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil, 2010 yılından bu yana Cemevlerinde çocuklara Alevilik dersleri verildiğini söyledi. 

Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil, Alevilik derslerine ilişkin PİRHA‘ya açıklamalarda bulundu.

CEMEVLERİNDE ALEVİLİK DERSLERİ 2010’DAN İTİBAREN VERİLİYOR

Erbil, 2010 yılından itibaren Britanya’daki Cemevlerinde Alevilik dersleri verildiğini belirtti. İlk müfredatın Mehmet Turan Dede ve eğitmen Hasan Bölücek tarafından hazırlandığını söyleyen Erbil, 2016 yılında 7-14 yaş guruplarına yönelik müfredatı da yazarlar Abbas Tan ve İlhan Cem Erseven tarafından hazırladığını kaydetti.

“CEMEVLERİNDEKİ DERSLER DAHA DETAYLI”

Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil Alevilik derslerine ilişkin şu bilgileri de verdi:

“Cemevlerimizdeki Alevilik dersleri ilk ve orta okullardan farklı olarak daha detay bilgiler içermektedir. Cemevlerindeki Alevilik derslerimiz kurumlarımızın yöneticileri tarafından belirlenen eğitmenlerce veriliyor.

BRİTANYA’DA 2012 YILINDA ALEVİLİK DERSLERİ HAKKI KAZANILMIŞTI 

2012 yılından itibaren Britanya ilk ve orta okullarında Alevilik dersleri hakkı kazandıklarını hatırlatan Erbil, “Yaklaşık 4 yıldır farklı okullarda dersler düzenli olarak veriliyor.” dedi.

İngiliz okullarında verilen derslerin, okullarda kadrolu eğitmenler tarafından verildiğini ifade eden Erbil, Okullarda kullanılan müfredatın ise 2011 yılından itibaren müfredat üzerinde çalışmalar yapan bir heyet tarafından İngilizce olarak hazırlandığını dile getirdi.

Erbil, “İngilizce Müfredat, BAF, BAGF, Westminster Üniversitesi, Prince Of Wales ilk okulu, Highbury Grove Orta okulu ve Kızılbaş Yayınevi ortak çalışması ile hazırlandı” dedi.

Nilgün Mete/İSTANBUL

EN SON EKLENENLER