ABD’de göçmen gözaltıları

Çoğunluğu Müslüman 7 ülke vatandaşına getirilen vize ve ülkeye giriş yasağı Temyiz Mahkemesi tarafından durdurulmasına rağmen ABD Başkanı Donald Trump, geri adım atmıyor. Bu kez göçmenlere yönelik gözaltı furyası başladı

ABD’de göçmenlere yönelik baskı ve ırkçı yasaklar devam ederken, göçmen yasağı kararnamesi mahkemelerden dönen 45. Başkan Donald Trump, göçmenleri gözaltına aldırmaya başladı.

ABD’nin pek çok eyaletinde düzenlenen operasyonlarda, geçerli oturma iznine sahip olmadıkları gerekçesiyle yüzlerce göçmen gözaltına alındı. Washington Post’un göçmenlikle ilgili kurumların yetkililerine dayandırdığı haberinde, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ocak ayının son haftası yasal olmayan göçe karşı daha katı bir tutum izlenmesi emrinin ardından şu ana kadarki en büyük operasyon olduğu bildirildi. Habere göre, operasyonlar resmi olarak belirgin suçlulara yönelik olsa da suç işlememiş belgesi olmayan göçmenler de gözaltına alındı.

Atlanta, Chicago, New York, Los Angeles, Kuzey Carolina ve Güney Carolina’daki göçmen birimi yetkilileri de operasyonları doğruladı.

Ciddi saldırı dalgası

İç Güvenlik Bakanlığı’nın açıklamasında ise bunların sadece rutin önlemler olduğu ileri sürülürken, “United We Dream” adlı bir genç göçmenler örgütünün Direkötrü Christina Jimenez, “Bu, çok açık bir şekilde Trump yönetimi altındaki ilk saldırı dalgası ve bunun son olmayacağını da biliyoruz” dedi.

Belgesiz 11 milyon göçmen

ABD’de geçerli belgelere sahip olmadan 11 milyona yakın göçmen yaşadığı tahmin ediliyor. Göçmenler ucuz işgücü ve önemli tüketiciler olarak ABD ekonomisinin canlılığında önemli rol oynuyor. Müslümanlara yasak ABD ve dünyanın birçok noktasında kitlesel protestolara neden olmuştu. ABD havaalanlarına yürüyen halk WASHING vizesi olduğu halde insanların geri çevrilmesini protesto etmişti. Federal mahkemeler ve Temyiz Mahkemesi kararnameyi durdurmuştu.

WASHINGTON

EN SON EKLENENLER