Tükenmez Dergisi yazarlarının davası düştü

Tükenmez Dergisi yazarlarından Mustafa Sütlaş, İsmail Ağan, Mehmet Ali Çelebi ve derginin Sorumlu Yazıişleri Müdürü Osman Zorba hakkında açılan ‘örgüt propagandası’ davası düştü

Tükenmez Dergisi yazarlarından Mustafa Sütlaş, İsmail Ağan, Mehmet Ali Çelebi ve derginin Sorumlu Yazıişleri Müdürü Osman Zorba hakkında “örgüt propagandası” iddiasıyla açılan davanın duruşması 9 Şubat 2017’de İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Savcı duruşmanın zaman aşımından düşürülmesini talep etti. Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, “basılmış eserler yoluyla işlenen suçlarla ilgili ceza davalarının bir muhakeme şartı olarak günlük süreli yayınlar haricindeki diğer basılmış eserler yönünden 6 ay içerisinde açılmasının zorunlu olduğu”nu belirterek davanın düşmesine karar verdi.

Bir önceki duruşmada sanıkların avukatı Özcan Kılıç da davanın zamanaşımından düşürülmesi gerektiğini savunmuştu. Derginin yazarları ise yazılarının basın ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu vurgulamıştı.

Ne olmuştu?

Dava, derginin 2015’teki bir sayısında Çelebi’nin “Gire Spi’den Özgürlük Manifestosu”, Sütlaş’ın “Kobane Gelecekten Umutlu ve Devrim Sürüyor”, Ağan’ın “Paris Komününden Rojava’ya” yazıları nedeniyle açılmıştı.

EN SON EKLENENLER