‘Üniversiteler bilim dışı kurumlara dönüştürülüyor’

PİRHA-Alevi toplumunun önde gelen isimlerinden Servet Demir son yayınlanan KHK’ler ile birçok akademisyenin görevlerinden ihraç edilmelerini PİRHA’ya değerlendirdi. Demir, KHK’lerin amacının “Türkiye’de üniversiteleri bilim dışı kurumlara dönüştürmek” olduğunu kaydetti.

OHAL kapsamında son yayınlanan 686 sayılı KHK ile birçok akademisyen işlerinden ihraç edildi. İhraçların bilim adamlarını mağdur ettiğini belirten Demir, hükümetin bu tutumunun “Aydınlığa, gelişmeye, özgürlüğe hayır anlamına geldiğini” ifade etti.

Hükümetin Türkiye’deki aydınlanma hareketlerini, gelişme hareketlerini ve Türkiye toplumunun önemli bir aydınlanma dinamiği olan Alevi toplumunu da kapsayacak şekilde insanları mağdur etme girişimlerini bütün hızıyla devam ettirdiklerini vurgulayan Demir, hükümetin demokrat bir çizgide olmadığını, demokrasiden anlamadığını, bütünüyle baskıcı bir rejimin felsefesini, düşüncelerini aktaran bir yapıda olduğunu söyledi.

“TEKÇİ YAŞAM DEĞİL BİRLİKTE BİR YAŞAM”

Konuşmasında referandum sürecine de değinen Demir, Türkiye’de insanlara diktatörlükle ve tekçi bir anlayışla dayatılan zorunlu bir yaşamın dayatıldığına dikkat çekerek, “Zorla dayatılan tekçi yaşam değil, doğanın kendisinde var olan çok kültürlü, çok renkli, birlikte yaşam felsefesiyle, özgür ve barış içerisinde bir yaşam örülmelidir. Referandumda özgürlük, demokrasi ve barış sevdalılarının kazanacağına inanıyorum.” diye konuştu.

İçinde bulunduğumuz süreçte yaşatılan hak ihlallerine dikkat çeken Demir, “Diktatörlük rejimine Hayır demek için bütün toplumsal dinamikleri kendi renkleriyle, kendi enerjileriyle Hayır kampanyasına katılmaya davet ediyorum. Kazanacak olan bu haklı davamızdır.” dedi.

EN SON EKLENENLER