DEVRİM ROTASINA KAVUŞTU

YPJ Genel Komutanı Nesrîn Ebdulah, Rakka hamlesinin, rotasından çıkan Suriye Devrimi’ni yeniden rotasına kavuşturduğunu vurguladı

Rakka’yı özgürleştirmek için Demokratik Suriye Güçleri (QSD) tarafından başlatılan “Fırat’ın Gazabı” operasyonuna ilişkin konuşan YPJ Genel Komutanı Nesrîn Ebdulah, Rakka hamlesinin Suriye Devrimi’ni rotasına koyduğunu kaydetti. Operasyonun aşamalardan oluştuğunu söyleyen Ebdulah, “Rakka’yı özgürleştirme hamlesi bir süreçtir” dedi.

‘Devrim rotasına kavuştu’

Operasyonun en büyük başarısının halkın verdiği destek olduğu tespitinde bulunan Ebdulah, “Suriye Devrimi Deraa’da Arap halkı öncülüğünde başladı. Bu devrimin gerçek öncüsü ortaya çıkmadı. Devrimin çizgisinden sapmasına neden oldu. Rakka hamlesi, bölge halklarının arasında sağladığı birlik ile devrimi de gerçek rotasına kavuşturdu” diye konuştu.

QSD sadece askeri güç değil

QSD’nin demokratik Suriye’nin “ulusal ordu çekirdeği” olduğunu söyleyen Ebdulah, QSD’ye ilişkin şu vurgularda bulundu: “Diğer halklara saldıran, onları sömürgeleştirmek isteyen bir ordu değil bu. Kendini ve tüm halkları savunma felsefesi anlayışı temeli üzerine kurulu bir ordudur bu. QSD, son hamlesiyle Demokratik Suriye’nin ordusunun çekirdeği olduğunu kanıtladı. YPG ve YPJ’nin de içinde olduğu QSD’yi sadece bir askeri güç olarak görmek yanlıştır. Özgürleştirdiği her yerde ahlaki duruşunu gösteriyor.”

Minbic örneği

“Rakka hamlesi, Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu inşa etme hamlesidir” diyen Ebdulah, Minbic örneğini vererek, özgürleştirilen yerlerde halkın kendi sistemini inşa ettiğini kaydetti.

Türkiye’nin başlattığı “Fırat Kalkanı” isimi harekata da değinen Ebdulah, “Türkiye ‘Suriye krizini çözmek için geliyorum’ diyor ama kendisi bir krizdir. Türkiye’yi kendisi ve bağlı grupları Suriye’ye bulaşmış kanserli bir hücre olarak tanımlamak en doğrusudur” dedi.

‘YPJ bir modeldir’

YPJ’nin varlığının Rojava Devrimi’ni diğer devrimlerden ayıran temel faktör olduğuna işaret eden Ebdulah, “YPJ bölgede ve uluslararası alanda bir model oldu. YPJ direnişiyle herkesin tecrübelerinden yararlanacağı bir model yarattı. YPJ sadece bir askeri güç çerçevesinde ele alınacak güç değil. YPJ ideolojik bir güçtür. İrade, ilke, bilinç ve kendi yaşamına yön veren bir kişilik yaratma gücüdür YPJ” diye konuştu.

Seyit Evran / Qamişlo – Anf

EN SON EKLENENLER