Sırrı Süreyya Önder: Yedi cihan duysun, biz ‘Hayır’ı örgütleyeceğiz

HDP Grup toplantısının bu haftaki konuşmasını Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder yaptı. Önder, Başbakan Binali Yıldırım’ın grup konuşmasında Aksaray halkının anayasa değişikliğine yüzde yüz evet diyeceği açıklamasını anımsatarak “Allah bir adama zeval vermeden önce aklını alırmış. Akıl başta yok. Aksaray yüzde yüz diyormuş. İki üçü puan da hayırcılara almış diyor. Ona bir halk deyişiyle cevap vereyim Binali Bey: Yüzde ısrar etme doksan da olur / insan dediğinde noksan da olur / sakın büyüklenme elde neler var / bir ben varım deme yoksan da olur. 16 Nisan günü hayır çıktığı zaman senin başbakanlığına da hayır çıkacak. Bu ülkede siz demokrasi, sandık ve seçmen iradesi olarak izah ediyorsunuz bu kampanyayı siz. Yerel seçimlerde halk yüze yakın yerel yönetimi bize teslim etti. Siz bu sonuçları halkın iradesini bir kararname ile iptal ettiniz. Sizi demokrasi anlayışınızın neresine güveneceğiz.” diye konuştu.

“UZAY MEKİĞİNİN KULLANMA KILAVUZU DAHA ANLAŞILIR”

Önder, Başbakan Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz hafta sonu Antalya’da STK temsilcilerine başkanlık sistemini anlattıklarını kaydederek şöyle konuştu: “Siz daha sistemin adını doğru düzgün söyleyemiyorsanız halk nerden anlasın. İki gün önce Binali Bey, Antalya’da STK temsilcilerine başkanlık sistemini anlattı. Peki nasıl anlattı? Uzay mekiğinin kullanma kılavuzu ondan daha çok anlaşılır bir şey. Bir şey tutturmuşlar, ‘HDP hayır diyor o halde biz evet demeliyiz.’ E IŞİD’ de Allah’a inanıyor siz inanmaktan vaz mı geçeceksiniz? ‘ Hayır’ a ‘hayır’ kampanyası düzenlendiği ilk defa bu ülkede görülüyor.”

Önder’in konuşmasından satır başları: 

Cezaevindeki yoldaşlarımıza onları hiç unutmadığımız ama er geç halaylarımıza onları da katacağımızın sözünü veriyoruz.

Bu halk nefesini tutmuş, bu zalimlerle büyük bir bedel ödemeden, hesaplaşacağı günü bekliyor; o da bu sandığın kurulacağı gündür. 

Sanki boykot tartışılıyor gibi yaparak sinsice boykotu örgütlemeye çalışıyorlar. Yedi cihan duysun, biz ‘Hayır’ı örgütleyeceğiz. Binali Bey’i izledim, Allah bir insana zeval vermeden önce aklını alırmış. hayır çıktığında, senin başbakanlığına da hayır çıkacak.

Bizim hiçbir belediye eşbaşkanımızın kapısında muhafız yoktu. Halkla aramızda hiyerarşi yoktu. Şimdi binaların önünde TOMA’lar var.

Rakibinin ellerini bağlayıp vuruyor, bakın nasıl dövüyoruz diye caka satıyorlar. Yiğitseniz yoldaşlarımızı bırakın, o zaman görelim. AYM’ye sesleniyoruz. Yarından tezi yok iradenizi ortaya koymak zorundasınız. Meslek onurunuz tüm baskıların üzerindedir, biliyoruz.

7 Haziran korkusunun şunları getirdiği noktaya bakın… Özgürlük tutkusunun sonu yoktur ama zulmün sonu vardır. Biz dar kafalı siyasetçiler gibi değiliz. Zulme direnen CHP’li de olsa MHP’li de olsa, yan yana durmaktan ancak onur duyarız.

İşinden atılan bütün bilim insanlarına “Geçmiş olsun değil, gelecek olsun” diyorum. O gelecek, 16 Nisan’da gelecek.

Bizim barış ısrarımız bir aczin ifadesi değildir. Herkes bunu aklına böyle soksun! Bu ülkenin yarınlarına olan inancımızın gereğidir.

Kimse barış ısrarımızı “Artık geçti” diye yormasın. Bu siyasal çizgi ağır bedeller ödedi ama barış kararlılığından hiç vazgeçmedi.

Figen Yüksekdağ’ın PYD meselesine dair cümlesini suç gibi yutturmaya çalışıyorlar ya, esas PYD’ye yaslanan bundan önceki hükümetti. Bu lafı, gençlerin deyimiyle, atın fava bekleyin. Üç vakte kadar PYD’nin ne kadar önemli bir müttefik olduğu ortaya çıkacak.

Halk bu tekliften bir şey anlamadı’ diyorlar. Kürt halkı anladı, size de anlatacak. Az hele bekleyin 17 Nisan olsun göreceksiniz.

Aleviler anlamamış olabilir mi? Adını ve inancını küfür yerine kullanıyorsunuz! Anladılar, size anlatacakları günü bekliyorlar.

Kadınlar anlamadı mı? Kadın cinayetlerin bakın. Anlayıp anlamadıklarını size de anlatacakları o gün gelecek.

EN SON EKLENENLER