Abluka altında olan köyde 30’u aşkın kişi gözaltına alındı

Nisêbîn ilçesine bağlı Kuruköy’de geçtiğimiz hafta ilan edilen bir günlük ‘sokağa çıkma yasağı’ ile başlayan abluka, günlerdir devam ediyor. Köye ulaşım sağlanamazken, 30’u aşkın kişi gözaltına alındı

Mêrdîn’in (Mardin) Artuklu, Mahsert (Ömerli), Nisêbîn (Nusaybin) ilçelerine bağlı kırsal mahallelerde 11 Şubat’ta ilan edilen bir günlük “sokağa çıkma yasağı” ile başlayan abluka, yasak bittikten sonra da devam ediyor. Nisêbîn ilçesine bağlı, Büyükkardeş, Küçükkardeş, Akarsu, Kuruköy ve İlkadım köyleri, Mahsert ilçesine bağlı Sulakdere, Aytepe mahalleleri ile Artuklu ilçesine bağlı, Yardere ve Ahmetli Mahalleleri kırsal alanında başlayan operasyonlar 7 gündür devam ediyor.

İletişim kurulan tek kişiyi de gözaltına aldılar

Kuruköy’de yurttaş İzzettin Ay’ın verdiği bilgiler doğrultusunda giriş ve çıkışı kapalı köyde bulunan birçok hayvanın susuzluktan öldüğü, birçok yaşlı ve ağır hasta insanın ise zor durumda olduğu belirtildi. Köyde telefon ve internet hatlarını kesintiye uğraması nedeniyle yurttaşlar ile, iletişim kesilmiş durumda. Ablukanın sürdüğü köyde 30’u aşkın kişi gözaltına alınırken, ilçede iletişim kurulan tek kişi olan Ay’ın da dün gece saatlerinde gözaltına alındığı öğrenildi.

MÊRDÎN

EN SON EKLENENLER