Aslıhan ölüme terk edilmiş!

Wan’ın Elbak (Başkale) ilçesine bağlı Kavurgalı Mahallesi’nde yaşayan Aslıhan Ertaş, 19 yıl boyunca sistematik şiddet gördüğü “imam nikahıyla evlendirildiği” Mehmet Zeki Torun tarafından katledildi. Torun, Başkale Sulh Ceza Hakimliği’ne verdiği ifadede tüm suçunu inkar ederken, Ertaş’ın tandırdan düştüğünü iddia etti. Gazete Şûjin’ın haberine göre katil zanlısı kendisini bu şekilde kurtarmaya çalışırken, kızları ise ifadelerinde babalarının tüm yalanlarını ortaya çıkardı. Zanlının kızı Derya Torun’un anlatımlarına göre, Ertaş’ı işkence ederek katleden Torun, bir de yüzündeki darp izleri belli olmasın diye yüzüne fondöten sürüp, makyaj yapmış.

‘Ambulansı geri çevirdi’

Torun, babasının 12 Ocak günü ahırda Ertaş’a işkence yaptığını belirterek, “Biz babamın yanına vardığımızda annem Aslıhan’ın yüzündeki yaralar belirgin bir şekilde duruyordu” dedi. Babasının ardından Ertaş’a kalp masajı yaparken ağzından çok fazla kan fışkırdığını dile getiren Torun, cinayeti şöyle anlattı: “Babam annemin durumunun kötüye gittiğini anlayınca ağabeyimi aradı, o da hastaneye götür dedi ama babam dinlemedi. Sonra ağabeyimin çağırdığı ambulansı da yarı yoldan geri çevirmiş. Sonra babam ağabeyime annemin vefat ettiğini söyledi. Babam bana gidip her şeyi amcama farklı anlatmamı ve cenazeyi kaldırmak için gelmesini söylememi istedi. Babam ambulansın ikinci kez gelmesinden sonra çok tedirginleşti. Saat 12.00 gibi ahıra gittiğimizde annem hareketsizce duruyordu ölmüştü.”

Mehmet Zeki Torun, cinayetin ardından mahkeme tarafından “kasten öldürmek” suçundan tutuklanarak, Van M Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

WAN

EN SON EKLENENLER