‘Dersim’de yaşamı tekrar öreceğiz’

Dersim’de Zirai Kalkınma Ön Çalışma Heyeti Komisyonu’nu ve Dersimliler Derneği’nin Bursa’daki çalışmalarına ait Armağan Zengin değerlendirmelerde bulundu.  8 senedir Bursa Dersimliler Derneği Başkanlığı yapan Armağan Zengin ayrı olarak Dersim’de Zirai Kalkınma Ön Çalışma Heyeti Komisyonu’nun da kurucusu olduğunu söyledi.

“KADINLARIN ROLÜ BÜYÜK”

Armağan Zengin, komisyonun emelini PİRHA mikrofonuna anlattı. “Gezi süreciyle ve Berkin Elvan ile başlayan bir mücadele vardı. Bu komisyonun İstanbul ve Bursa ayağını birleştirip Dersim’de bir fidan olsun istedik. Hayatı örmek hesabına orada yok olmaya yüz tutmuş, boşaltılan alanlarımızın hayat alanına dönüştürmek hesabına yapılan bir çalışma. Bunda kadınların rolü büyük.”

“HAYATI TEKRAR ÖRECEĞİZ”

Bursa’da Kestel fidan üreticileriyle yan yana gelerek, 8 arkadaştan oluşan bu komisyonun üç senedir bu çalışmayı birleştirip sürdürdüklerini söylüyor. Kendi müessesesi da bu çalışmayı pozitif bulup, her manada destekliyormuş. Armağan Zengin son olarak orada hayatı öreceğine dikkat çekerek, “Sistemin bize dayattığı, boşaltılan alanları doldurmak isimi altında her kimin niyeti ne olursa olsun biz orada bir hayatı tekrar öreceğiz. Bu konuda kararlıyız. Geri dönüşlerle köylerimizi dolduracağız” diyor.

EN SON EKLENENLER