Emekçi kadınlar ‘İşimizi geri istiyoruz’ diyecek

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçisi kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “İşimizi geri istiyoruz” sloganıyla alanlara ineceklerini söyledi. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan 679 sayılı KHK ile ihraç edilen Büro Emekçileri Sendika (BES) üyesi Deniz Akıl, “Biz emekçiler onurlu bir barıştan yana tavır almaya devam edeceğiz. Kadınlar AKP’ye referandumda kırmızı kart gösterecek. Tüm kadınları 8 Mart’ta alanları doldurarak mücadeleyi yükseltmeye, barışta ısrar etmeye çağırıyorum” dedi. Eğitim Sen üyesi olan ve öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen Canan Çalağan ise “Biz kadınlar için her gün 8 Mart. İki kadın bir araya geldiği her yerde umut doğar” diyerek tüm kadınları 8 Mart’ta alanlara çağırdı.

Kadın mücadelesi büyüyecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda ki görevinden 675 sayılı KHK ile ihraç edilen Sağlık Emekçiler Sendikası (SES) üyesi Hilal Korkmaz ise, “Her gün 8 Mart sloganıyla yola çıkıyoruz. Fakat bu hafta kadın dayanışmasını güçlendirmek ve önümüze kurduğumuz planlamaları hayata geçirmek konusunda daha yüksek sesle sokaklarda olmayı hedefliyoruz. Yaşamın diğer alanındaki haksızlıklara dair de sesimizi yükselteceğimiz bir dönem. Kadın özgürlük mücadelesi büyüyecek” dedi.

‘Hayır’ diyeceğiz

İhraç edilen KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy da, şunları söyledi: “Kadınlar iş, yaşam ve gelecek güvencesi için 8 Mart’ta Dünya Kadınlar Günü’nde meydanlara inecek, ‘İşimizi geri istiyoruz’ sloganıyla iktidarın tüm engellemelerine karşı sokaklarda olacak. Aynı zamanda bizim için 8 Mart süreci referandum kampanyalarıyla beraberdir. Hem referanduma hem de geleceğimizi karartmak isteyen rejime karşı güçlü bir ‘Hayır’ diyeceğiz.”

EN SON EKLENENLER