Trump ‘Katil çok’ demişti

ABD Başkanı Barack Obama, ilk siyahi aday olarak büyük umutla desteklenmişti. Değişim vaadiyle seçilmişti, NOBEL Ödülü de peşin olarak verilmişti, ancak Obama, Yemen’den Afganistan’a birçok ülkede sivillerin hayatını kaybettiği bombardımanları sürdürdü.

Ardından Donald Trump seçildi. Trump, ABD’nin geçmiş bazı başkanlarını “katil” olarak niteledi, Irak gibi yerlerde yaptıklarından dolayı. Ancak Trump da Yemen’de bombardımanı sürdürüyor. ABD Savunma Bakanlığı’nca (Pentagon), Yemen’de son iki günde Şabva, Beyda ve Abyan illerinde El Kaide mensuplarına yönelik 30’dan fazla hava saldırısı düzenlendiği bildirildi. Pentagon Sözcüsü Albay Jeff Davis, konuyla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, perşembe günü Şabva, Beyda ve Abyan illerinde gerçekleştirilen 20 hava saldırısının ardından ABD uçaklarının bu sabah da aynı bölgelerde 10’dan fazla hava saldırısı gerçekleştirdiğini belirtti. Davis, saldırıların hedefinde Yemen El Kaide’sine bağlı savaşçılar, silah sistemleri ve altyapılar olduğunu söyledi. Suudi şemsiyeli körfez ülkeleri, kara ve hava operasyonları yapıyor Yemen’de. ABD ve Türkiye de destek veriyor. Bu operasyonlarda Milyonlarca kişi göç etti, onbinlerce kişi öldürüldü.

İşte o sözler

Trump, Fox News haber kanalına verdiği röportajda şunları söylemişti:

Gazeteci Bill O’Reilly: “Putin’e saygı duyuyor musunuz?”

Trump: “Elbette saygı duyuyorum.”

Bill O’Reilly: “Saygı mı duyuyorsunuz? Niçin?”

Bill O’Reilly: “Fakat o bir katil, Putin bir katil.”

Trump: “Birçok katil var. Bizde de çok katil var. Bizim ülkemizin çok mu masum olduğunu düşünüyorsun? Sence ülkemiz çok mu
masum?

Bill O’Reilly: “Amerika’da katil bir hükümet başkanı tanımıyorum.”

Trump: “Yaptıklarımıza bir bak. Çok hata yaptık. Irak’taki savaşa başından beri karşıydım.”

Bill O’Reilly: “Hata yapmak ayrı şey.”

Trump: “Ama çok hata yaptık, birçok insan öldürüldü. Dolayısıyla etrafta çok katil var.”

WASHINGTON

EN SON EKLENENLER