‘Zorunlu din dersleri Alevilerin açmazı haline geldi’

Daha önceki Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri İbrahim Karakaya, “Türkiye’deki zaruri din dersleri biz Aleviler’in bir açmazı haline gelmiştir” diye konuştu.

Türkiye’de 1982 Anayasası ile din derslerinin zorunlu hale getirilmesine ve AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ kararına karşın hala veriliyor olmasına Aleviler reaksiyon göstermeye devam ediyor.

Zorunlu din derslerine ait PİRHA’ya konuşan Daha önceki Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri İbrahim Karakaya şunları dile getirdi:

“ALEVİLER KÜRT HALKI KADAR MÜCADELE VEREMEDİ”

Türkiye’deki zorunlu din dersleri biz Aleviler’in bir açmazı haline gelmiştir. Zorunlu din derslerine karşı Aleviler olarak bir tepkimiz var aslında fakat buna karşı yeterli mücadelemiz yok. Kürt Halkının anadil için verdiği mücadeleyi biz Aleviler zorunlu din dersinin kaldırılması için veremedik.

“ORTAK TAVIR ALABİLSEYDİK NETİCE ALABİLİRDİK”

Yalnızca sembolik olarak Ali Kenanoğlu ve birkaç arkadaşımız zorunlu din derslerine tepki olarak çocuğunu okula göndermediğinin vurgulayan Karakaya “ Zorunlu din derslerine karşı tüm Alevi müesseseleri olarak ortak tavır almış olabilseydik ve çocuklarımız göndermeseydik ancak ozaman tesirli bir netice alabilirdik” dedi.

“SİSTEM ÇOK RAHAT BİR ŞEKİLDE BİZİ, AYIRIP, PARÇALAYIP YÖNETEBİLİYOR”

Karakaya, “Sistem bizi çok rahat bir şekilde ayırıp parçalayıp yönetebiliyor. Devlet erkanı yaptığı toplantı ve müzakerelere her vakit Alevilik ile alakası olmayan kişileri çağırıp görüşüyor.

“ALEVİLERİ EN RAHAT ASİMELE EDEN ŞEY ZORUNLU DİN DERSLERİDİR”

Karakaya zorunlu din derslerine ilişkin son olarak şunların vurguladı: Zorunlu din dersleri biz Alevileri en çok ve en rahat asimile eden etkendir. Ama Alevi müesseseleri zorunlu din derslerine karşı yeteri kadar mücadele veremiyor.

Suay ABAK / İsmet SEFER

EN SON EKLENENLER