O karar yok hükmünde

Yargıtay’ın HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ hakkında verdiği üyeliği düşürme kararına tepkiler artıyor. HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, Yargıtay’ın Yüksekdağ hakkında verdiği kararın yok hükmünde olduğunu söyledi. HDP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Taşdemir, “Hukuk iktidarın elinde muhalifleri, HDP’yi bastırma için araçsallaştırılmıştır. Kadınlar olarak hiçbir zaman onların izni ya da açtığı sınırlar içinde kendi irademizi belirlemedik, belirlemeyeceğiz de. Onlar ne yaparsa yapsın Yüksekdağ vekilimizdir, irademizdir, bu partinin de Eş Genel Başkanıdır. Bu talimatların kadınlar nezdinde bir karşılığı yoktur; yok hükmündedir” dedi.

Onurlu direnişe selam

Tevgera Jinên Azad (TJA) da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Kadın mücadele gerçekliğimizde çok temel bir ilke bulunmaktadır; kadın hareketi üyeliği, politik temsiliyetler ve kurumsal payeler kadınlar ve halk tarafından belirlenir. Bu anlamda Yargıtay’ın Eşbaşkanımız Sayın Yüksekdağ’ın parti üyeliğini düşürmesi kadın hareketi için yok hükmündedir. Kadın hareketi olarak Sayın Yüksekdağ’ı ve onun onurlu direnişini selamlıyor, özgürlük mutlaka kazanacak diyoruz” dedi.

HDP milletvekilleri Ali Atalan, Bedia Özgökçe Ertan, Dilek Öcalan, Erdal Ataş, Erol Dora, Hüda Kaya, Mehmet Ali Aslan, Mithat Sancar, Müslüm Doğan ve Saadet Becerikli, Meclis’te kararı değerlendirdi. “Yüksekdağ eşbaşkanımızdır” diyen milletvekilleri adına konuşan HDP Mêrdîn Milletvekili Sancar, “Sayın Yüksekdağ’ın bu şekilde hedef alınması tesadüf değildir. HDP’ye yönelik siyasi darbe planının önemli bir unsurudur. Yüksekdağ sadece bir eş genel başkan değildir. HDP fikrini cisimleştiren bir simgedir. Süreç siyasi bir merkezden yönetiliyor. Bu operasyonun merkezi de Cumhurbaşkanlığıdır. Figen Yüksekdağ milletvekilimiz, Eşbaşkanımızdır. Bu işlemlerin hiçbir meşruluğu yoktur. Yeni bir eşbaşkan belirleme gibi bir gündemimiz yoktur” dedi.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER