‘Zorunlu olan her şeye karşı çıkmak gerekir’

Alevi öğrencilere yönelik zorunlu din dersi uygulamasına tepki gösteren Sanatçı Ferhat Tunç, zorunlu, tekçi, ırkçı,şoven her şeye karşı çıkmak gerektiğini söyledi.

Sanatçı Ferhat Tunç PİRHA’ya verdiği demeçte, zorunlu din dersine ilişkin konuştu. Tunç, dayatmacı ve zorunlu olan her şeye karşı çıkmak gerektiğine dikkat çekti.

Tunç’un konuşması şöyle:

“Zorunlu olan her şeye karşı çıkmak lazım zaten. Zorunlu tekçi, ırkçı şoven bir anlayışının bu ülkeye kazandıracağı hiçbir şeyi yok. Bu yeni bir şey değil. Dolayısıyla Alevilerde kendi cephesinde bunu kabullenmek durumunda değil. Ondan dolayı çok daha güçlü bir tepki ortaya koyabilmeliler. Türkiye’de böyle bir zihniyet var. Türkiye tarihinde önemli bir şans yakalandı. Bu müzakere süreçleri bir şanstı. Her şey çok iyi olabilirdi. Artık 1990’lı yılları arar durumdayız. Darbeden darbe beğen diye sorarsanız hakikaten darbenin en kötüsünün yaşandığı bir süreçteyiz. Bu büyük bir tehdit büyük bir yıkıma neden olabilir. Aleviler ve Kürtler içinde böyle bir ayrım yapmak mümkün değil. Ama dayatmaca ve zorunlu olan  her şeye karşı çıkmak lazım.” (Haber Merkezi)

EN SON EKLENENLER