Amed’de toplam 11 kadın kurumu kapatıldı

DBP’li belediyelere atanan kayyumlar sadece Amed’de 11 kadın danışmanlık kurumunun faaliyetini durdurdu. Toplamda ise 52 kadın kurumunun faaliyeti durduruldu

Halk iradesi ile seçilen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) belediyelerinin 83’üne kayyum atandı. Yüksek oy oranları ile seçilen Amed’deki belediyelerin ise tümüne kayyum atandı. Atanan kayyumların ilk hedefi ise belediyelerin kadınları yerel yönetime, ekonomiye ve kamusal alana dahil etmek amacıyla yürttüğü kadın çalışmaları oldu. Eşbaşkanlık sistemi ile yerel yönetimlerde kadın temsiliyetini güçlendiren kadın eşbaşkanlar da, ya tutuklandı ya da görevden alındı. Amed’deki belediyelere bağlı 11 kadın danışmanlık merkezi kapatıldı. Toplamda ise DBP’li belediyelere ait 52 kadın kurumunun faaliyetleri durduruldu.

Amed’de kapatılan bazı kadın kurumlarının isimleri ise şöyle: “Ceren Kadın Derneği, Selis Kadın Derneği, Ekin Ceren Danışmanlık Merkezi, Amida Kadın Danışmanlık Merkezi, Roza Kadın Merkezi, Nûjin Kadın Merkezi, Nûjiyan Kadın Merkezi, Meya Kadın Merkezi, Hani Kadın Merkezi, Zozan Eren Kadın Merkezi.”

Kapatılan kadın kurumlarının yanı sıra, Amed Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı “Alo Şiddet Hattı” erkeklere teslim edilirken, sığınma evleri de kapatıldı. Kayapınar, Sûr, Yenişehir ve Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kreş, Zarokistan, Kadın Tandır evleri, Kadın Çamaşır evleri, Kayapınar Belediyesi Kadın Spor Kompleksi de kapatıldı.

AMED/ŞÛJIN

EN SON EKLENENLER