Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi’ne tepki büyüyor

Alevi Kültür Derneği Genel Merkezi tarafından kapatılan AKD Karşıyaka Şubesi yönetim kurulu ve üyeleri çok geniş kapsamlı toplantı gerçekleştirdi.

16 Mart Perşembe günü ,saat :18.00’da Cemevi konferans salonu’nda gerçekleşen toplantıya İnanç önderleri , Demokratik kitle örgütleri ve yaklaşık 400 üye ile gerçekleşti .Konu ile ilgili açıklama da bulunan şube başkanı Mehmet Bozkurt ve yönetim kurulu üyeleri ardından ,şube üyeleri’nin ortak kararı ; Mahkeme süreci sonuçlanıncaya kadar Bağımsız İzmir Alevi Kültür Derneği olarak faliyetleri yürütmek, Alevi Kültür Derneği Genel Başkanı Doğan Demir’in tutumunu kınamak , Hukuksal süreci başlatmak ” oldu .

Alevi Kültür Derneği Karşıyaka şubesi yönetim kurulu ve üyeleri adına açıklama yapan şube başkanı Mehmet Bozkurt şu ifadelere yer verdi .

Kısveti İndirmek, İsmi Vird Etmek;

Alevi Kültür Dernekleri Karşıyaka Şubesine Dair Hasbihal;

İçtim Ol Doluyu Aklım Yitirdim,

Menzil Gösterdiler Geçtim Oturdum,

İndirdim Kisveti İkrar Getirdim, …….

İsmini Vird Eden Dilimi Gördüm. (Şah Kalender Nefesi)

Alevi Kültür Dernekleri Karşıyaka Şubesi bileşeni olduğu Genel Merkez tarafından kapatılıyor. Belleğimiz yettiğince, dilimiz vardığınca anlatmaya çalışacağız. Kibre düşmeden, merkezleşmeden gönlümüz ve kalbimiz açık bir şekilde destur ve düstur çerçevesinde hasbihal edeceğiz. Alevi Kültür Dernekleri Karşıyaka Şubesi eski adı Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Yaşatma ve Dayanışma Derneği olan daha sonra ki süreçte Alevi Kültür Dernekleri [AKD] ismini alan AKD örgütlülüğünün büyük şubelerindendir.

Bellek Yenilemesi AKD Karşıyaka Şubesinin 2010 yılının Aşure etkinliğinde, aşure gülbengi esnasında bütün canlar darda dururken, mihman olanlar ayakta dururken Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ayağa kalkmayarak toplum tarafından tepki çekmiştir. Bunun nedenleri ise derneğin isminin içinde “Karşıyaka”nın geçmesi ve o süreçte istenen taleplere olumsuz cevap vermelerine rağmen yer kapma, ön plana taşınma kavgasıdır. Benliği ve kibridir. Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi nezdinde Doğan Demir örgütlülük içinde dizayn çalışmaları da seçim kazandıkça at başı yürütmektedir. Delege tanışmaları, siyasal çıkarlar ve pasifize etme çalışmaları bu muktedir dilinin ilerlemesini sağlamıştır.

Klasik Yöntem

İlk hamle Mehmet Aydın yönetiminde yaşanmıştır. üç yöneticiyi, yöneticilikten alarak yönetim kurulunu boşa çıkartarak Olağanüstü Genel Kurula taşımıştır. Bu taşıma neticesinde Mehmet Bozkurt’un içinde olduğu liste seçimi kazanmıştır. Ardından bir sonra ki genel kurulda Bayraklı Belediyesinin hazırladığı liste oluşturulmuş ve bu liste de seçimi kaybetmiştir. Bu genel kurulda üç aday çıkmıştır. Bu seçim sonrasında ise derneğin düğün salonu hepimizin bildiği üzere Bayraklı Belediyesi tarafından şiddetle yıkılmıştır. Bunun öncesi ve sonrası yaşananlar alevi toplumuna uygulanan baskılar ise kendisinin ne kadar demokratik olduğunu açık seçik göstermektedir. Şubenin başkanı olan Mehmet Bozkurt’tu bu sefer ihraç ederek yönetimi boşa çıkararak yine yeniden olağanüstü genel kurula taşımıştır. Bir önceki genel kurulda üç olan liste bu genel kurulda ikisi birleşerek seçime girmiştir. Bir önce ki genel kurul oyundan daha fazla farkla kazanarak hem toplumun bütünleşmesine işaret sağlamış hem de manivale açısından da gerekli cevabı verilmiştir.

Güman

Fakat buna rağmen genel merkez yerinde durmamıştır. Bu sefer AKD Karşıyaka Şubesi’ni feshederek hem canları karşı karşıya getirmekte hem de şubesini kullanmasını sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderme yapmaktadır. Bu yapılanın farklı zaman ve dilimde şubelere yapılacağının işaretini de vermektedir. Farklı olan, farklılığını korumak için mücadele eden, üye tabanıyla örgütlü çalışmalar yapmak isteyen şubelere dizayn vermek için bu “KAYYUM” zihniyetini kullanmakta hiçbir beis görmeyebilir. AKD’nin en kolektif çalışmaları yapmış, gençlik çalışmaları açısından öncülük yapmış Alevi Enstitüsü ile Türkiye coğrafyasında tek çalışmalar yapmış bir şubenin kapatılması neye hizmet edecektir. Bunu AKD örgütlülüğünün içinde yer alan almayan bütün canların ellerini kalplerine koyarak darı kendi içinde sorgulamalıdır.

Aşıklar Beladan Dönmez,

Dost Meyinden İçer Kanmaz,

Yürekte Od Yanar Sönmez,

Dertli Dertli Yana Bugün.

Örgütlü olan yapımızın daha özgün ve özgül olabilmesi için bizleri “Muhafazakarlaştırmak” isteyen akla irademizi teslim etmeyelim. Örgütlülüğümüzü tekrardan “Beladan Kaçmayarak, Kopmayarak” devam etmesi dileğiyle bütün aşukları, sadıkları, yarenleri dayanışmaya ve bu yanlış karardan dönmelerini sağlamaya çağırıyoruz. Aşk ile ..

Alevi Kültür Dernekleri Karşıyaka Şubesi Yönetim Kurulu
Alevi Kültür Dernekleri Karşıyaka Şubesi Üyeleri

EN SON EKLENENLER