Londra’da Parlamento’ya saldırıda 1 kişi yaşamını yitirdi

Londra Parlamentosu’unda bir saldırgan ateş açması sonucu çok sayıda kişi yaralandı. Saldırı sonucu 1 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Saldırganın vurulduğu belirtiliyor. 

İngiltere’nin başkenti Londra’da parlamento binasının önünde silah sesleri duyuldu. İlk alınan bilgilere göre parlamentoda bir polis memuru kimliği henüz açıklanmayan bir saldırgan tarafından bıçaklandı. Olayın ardından saldırganın silahla vurulduğu bildirilirken saldırganın öldürüldüğü bilgisi parlamentodaki milletvekilleri tarafından paylaşıldı. Reuters haber ajansı da saldırı sonucu 1 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Avam Kamarası’nda toplantı

Parlamentoya giriş çıkışlar kapatılırken, tüm çalışmalar askıya alındı. İngiliz basını, olayın bir terör saldırısı olduğunu ifade etti. Yetkililer, Başbakan Theresa May’in güvende olduğunu bildirdi. Parlamento binası giriş-çıkışa kapatıldı ve çalışmalar askıya alındı. Saldırı sırasında Avam Kamarası’nda toplantı yapılmaktaydı. Milletvekillerinin toplantısı acil bir şekilde iptal edildi. Polis milletvekillerini genel kurulda veya çalışma ofislerinde kalması konusunda uyardı. Saldırının ardından Buckingham Sarayı’nda da güvenlik önlemlerinin artırıldığı kaydedildi. BBC’nin haberine göre saraydan açıklama yapılmazken, kapılarının kapalı tutulduğu bildirildi.

Reuters haber ajansının olay yerindeki bir fotoğrafçısı, Thames Nehri üzerindeki Westminster Köprüsü’nde en az 12 kişinin yaralandığını aktardı. Yaralananların saldırganın kullandığı aracı yayaların üstüne sürmesi sonucu gerçekleştiği bildirildi.

 

 

EN SON EKLENENLER