AKD’nin, kendi şubesi ile imtihanı

Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi, derneğin Karşıyaka Şubesi’nin kapatılmasıyla birlikte başlayan tartışmalar nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “05 Mart tarihinde yapılan şube olağanüstü genel kurulunda, genel merkez yöneticilerimizin tespitleri ve genel kurul divan tutanağına göre derneğimiz tüzüğü açıkça ihlal edilmiştir. Bu nedenle Genel Merkez olarak yetkimizi kullanarak Karşıyaka Şubesi’ni kapatmış bulunuyoruz” denildi.

AKD Karşıyaka Şubesinde sular durulmuyor. Cemevine gelir getiren düğün salonunun belediye tarafından yıkılmasının ardından bu kez de, AKD Genel Merkezi tarafından kapatıldı. Konu Alevi Bektaşi İnanç Kurulu’nun toplantısına getirildi. Kurul, Şube yöneticileri ve halkı dinledikten sonra, AKD Genel Merkezi’nin de dinlenmesine ve bu dinlenmenin sonuncuna göre hareket edilmesine karar verdi.

DAHA ÖNCE BELEDİYE CEM YAPILAN SALONU YIKMIŞTI

Daha önce Bayraklı Belediyesi tarafından cemevine gelir getiren düğün salonunun yıkılmasının ardından Alevi Kültür Merkezi Karşıyaka Şubesi, bu kez de, kendi genel merkezi tarafından kapatıldı. Ancak bu uygulama sorunu çözmek yerine giderek derinleştirdi. Görevden alınan AKD Karşıyaka Şube (Yamanlar Cemevi) yöneticileri kapatılan ve mal varlıklarına el konulan şubenin usulsüz olarak kapatıldığını, kendilerinin, yapılan seçim neticesinde yeniden seçildiklerinin altını çizerek, “Bize belli görüşlere hizmet ettiğimiz söyleniyor, ancak cemevi olarak kullandığımız düğün salonunu yıkan Bayraklı Belediyesi’yle birlikte iş tutarak şubemizi kapatan Genel Merkez siyasi davranmış olmuyor mu?” ifadesini kullandı.

AKD GENEL MERKEZİ YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Bütün bu tartışmalar üzerine AKD Genel Merkezi yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Şube olağanüstü genel kuruluna gitmeyi kararlaştırmış, şubemizin olağanüstü genel kurul yapmasında sakınca görülmediğinden kontrol edilen hazırun listesi onaylanarak şubeye gönderilmiştir. Ancak 05 Mart 2017 tarihinde yapılan şube olağanüstü genel kurulunda genel merkez yöneticilerimizin tespitleri ve genel kurul divan tutanağına göre derneğimiz tüzüğü açıkça ihlal edilmiştir. Bu nedenle Genel Merkez olarak yetkimizi kullanarak Karşıyaka Şubesini kapatmış bulunuyoruz” denildi.

KONU ALEVİ BEKTAŞİ İNANÇ KURULU’NUN GÜNDEMİNDE

Öte yandan sorun ABF İnanç kurulunun da gündemine geldi. İnanç Kurulu, ABF’nin Buca Şubesi’nde yapacağı olağan toplantının öncesinde konuyu tartıştı. Divan kapatılan AKD Karşıyaka Şubesi’nin yönetim kurulu ve toplantıya katılan kitleyi dinledi. Divan AKD’nin Genel Merkezi’nin de dinlenmesini ve bu dinlenme sonucu karar vermenin doğru olacağını belirtti.

 

EN SON EKLENENLER