Ukrayna’da 20 bin kişiye tahliye

Ukrayna’nın Balakliya kenti yakınlarında büyük bir cephanelikte bir dizi patlama oldu. Balakliya kenti ve çevresinde yaşayan yaklaşık 20 bin kişinin tahliyesine başlandı. Patlamalardan dolayı yakınlardaki evlerin camları kırıldı.

23 Mart’ta saat 03.00 sularında patlama haberleri gelmeye başladı. Yetkililer, olayda ölen ya da yaralanan kişilerin olup olmadığı konusunda henüz bir bilgi vermedi. İlk belirlemelere göre yangının kundaklama nedeniyle çıktığı tahmin ediliyor. Şehirden kaçmak isteyen yüzlerce araç uzun kuyruklar oluşturdu. Ukraynalı askeri savcı Anatoliy Matios, yangının aynı anda birkaç yerde birden başladığını ve olanların bir ‘sabotaj’ gibi göründüğünü söyledi.

112 TV kanalına açıklama yapan Ukrayna ordu sözcüsü Yuzef Venskoviç, 2015’te aynı üsse insansız hava aracıyla saldırı düzenlendiğini ancak başarılı olunamadığını iddia etti. 138 bin ton cephaneliğin patlamada hasar gördüğü ve bölgeden 15 bin kişinin tahliye edildiği yönünde haberler çıktı.

Eski vekili öldürdüler

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de açılan ateş sonucu Rusya Devlet Duması’nın eski milletvekilinin öldüğü bildirildi. Kiev polis teşkilatı yetkilisi Andrey Grişenko, Rusya Devlet Duması’nın eski milletvekili Denis Voronenkov’un hayatını kaybettiğini açıkladı. Grişenko, iki kişinin de yaralandığını bildirdi. Geçen sonbaharda şarkıcı eşi Maria Maksakova ile birlikte Ukrayna’ya taşınan Voronenkov, bu ülke vatandaşlığına geçmişti.

EN SON EKLENENLER