Cezaevinin sesi Roza Dergisi cezaevine alınmıyor!

Cezaevindeki siyasi tutukluların yazılarına yer veren Roza Dergisi, OHAL nedeniyle “yasak” denilerek, cezaevlerine alınmıyor.

Cezaevlerindeki tutukluların sesi olmak için Ankara’da bir grup genç tarafından çıkartılan ve 2014 yılından bu yana yayım hayatını sürdün Roza Dergisi, OHAL dolayısıyla cezaevlerine alınmıyor. Kürtçe ve Türkçe yazılara yer veren 3 aylık kültür, sanat ve edebiyat dergisi Roza genellikle siyasi tutukluların yazılarına yer veriyor.

Daha önce derginin 6’ıncı sayısı için Gaziantep 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği toplatma kararı verirken, derginin 5, 7 ve 9’üncü sayıları için de toplatma kararı verilmişti.

Roza Dergisi’ni, Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi, “Kitap kabul edilmiyor”, Tokat Çamlıbel T Tipi Kapalı Cezaevi “Yasak madde”, Şırnak T Tipi Kapalı Cezaevi “Cezaevi kabul etmedi” ve İzmir Kırıklar 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi “Kabul edilmedi” denilerek geri çevrildiği öğrenildi.

‘TUTSAKLAR HER YÖNÜ İLE ACIMASIZ BİR TECRİDE TABİİ TUTULUYORLAR’

“OHAL’le beraber, yasak kapsamı daha da genişletildi ve çok keyfi bir hal almaya başladı” diyen Roza Dergisi çalışanı Mehmet Salih Erşari, “OHAL’le birlikte zindanlardaki baskılar da arttı. Tutsaklar her yönüyle acımasız bir tecride tabi tutuluyorlar. Roza Komünü olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, OHAL’e rağmen, tutsak yoldaşlarımızla dayanışma içinde olmaya devam edeceği” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER