‘Din dersine karşı duruş sergilemeliyiz’

Zorunlu din dersine tepki gösteren Kureyşan Ocağı pirlerinden Hamza Takmaz, Alevilerin örgütlenip gerekirse çocuklarını okula göndermemeleri gerektiğini söyledi.

Kureyşan Ocağı pirlerinden Hamza Takmaz zorunlu din dersine ilişkin PİRHA’ya konuştu.

“ÖRGÜTLENİP ÇOCUKLARIMIZI OKULA GÖNDERMEYELİM”

Takmaz, asıl rahatsızlığım başta 4+4+4’ler ile başladığını söyledi. Takmaz, dede olarak İzmir’de bu konuya ilişkin dilekçe verdiğini ve bu sisteme karşı eylemler yaptığını ifade ederek şu çağrıda bulundu: “Aleviler örgütlenin ve çocuklarınızı okula göndermeyin. Aksi taktirde yarın Arap zihniyetle karşı karşıya kalacağız.”

“DİN DERSİNE KARŞI DURUŞ SERGİLEMELİYİZ”

Takmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Verdiğimiz dilekçe ile yaptığımız eylemlerden hiçbir cevap alamadık. Bu gelen süreçte hiç kimsenin de bir kaygısı yoktur. Aslında bir tehlike var. Aleviler bunu görmüyor ve çok rahat oturuyor.  AKP ile öyle bir hal aldı ki sanki çok seviyormuş gibi Tunceli’de, Erzincan’da, İzmir’de İmam Hüseyin Cemevi’ni AKP kurdu. Beni üzen de AKP’nin kurması değil aslında. Dedelerin buna olan tutumu. Orada cem yapmaları. O yüzden dedelerin bugün ki yaşayan çocuklarının gerici ve bağnaz bir yobazın eline düştüğünü de bilmeleri lazım.”

Gerekirse Alevilerin çocuklarını beş yıl boyunca okula göndermemeleri gerektiğini söyleyen Takmaz, “Bu bir eylemdir. Karşı duruş sergilemek zorundayız. Ama maalesef Alevi toplumuna neyi söylemek lazım bilmiyorum ama önünü görsünler arık yeter” ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)

EN SON EKLENENLER