‘En büyük Alevi katliamı Yavuz döneminde yapılmıştır’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Sarıyer’de bulunan CHP’nin ‘Hayır çadırını’ ziyareti sırasında Yavuz Sultan Selim’i öven açıklamalarına tepki gösteren PSAKD Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Yapıcı “Yavuz döneminden bu yana Aleviler katliamlara maruz kalmıştır” dedi.

16 Nisan’da yapılacak olan referanduma sayılı günler kala siyasi partiler yaptığı miting ve toplantılarla çalışmalar yürütürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’da referandum için yoğun bir çalışma içinde geziler ve ziyaretler düzenliyor. Erdoğan İstanbul Sarıyer’de referandum çalışmaları yaparken CHP’nin ‘Hayır çadırını’ ziyareti sırasında çadırda bulunan vatandaşlarla tartışmıştı. Erdoğan’ın Yavuz Sultan Selim’i öven ve cemevleriyle ilgili açıklamalarına tepki gösteren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği PSAKD Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Yapıcı PİRHA’ya açıklamalarda bulundu.

“DEMOKRASİ OLSAYDI BUGÜN BUNLAR YAŞANMAZDI”

PSAKD Adıyaman Şube Başkanı Mahmut Yapıcı, “Eğer ülkemizde demokrasi olsaydı. Ayrımcılık yapılmasaydı ülkemiz bu gün bunları yaşamayacak ve bu referandum olmayacaktı. Şunu çok iyi biliyoruz ki ülkemizde demokrasinin adı var ama uygulaması yok. Bugün ülkemize baktığımızda en büyük ayrımcılığı biz Aleviler ve Kürtler yaşıyoruz. Kamu kurumlarında çalışan binlerce insan darbe sonrası çeşitli gerekçeler gösterilerek işlerinden ihraç edildiler” dedi.

“ALEVİ KATLİAMLARI ‘YAVUZ’ DÖNEMİNDE BAŞLADI”

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Hayır’ çadırı ziyareti sırasında kendi dönemlerinde cemevlerinin yapıldığını söylüyor” diyen Yapıcı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Evet, doğrudur cemevleri bu dönemlerde yapıldı. Ama bugün baktığımızda ya da hazırlanan yeni anayasada Aleviler ve cemevlerini kapsayan yasal bir güvence var mı? Bunlardan dolayıdır ki Aleviler Yavuz döneminde bu yana ezilmektedir ve ikinci sınıf muamelesi görmektedir. Yavuz dönemine baktığımızda yüzbinlerce Alevi o dönem katledilmiştir. Bu kadar insanı katleden bir katliamcının ülkenin Cumhurbaşkanı tarafından övülmesi bizleri üzmüştür. Bugün de yine Dersim’den Maraş’a, Çorum’dan Sivas’a kadar birçok Alevi katliamı yapılmıştır. Bütün bu yaşananlara rağmen Aleviler ve Kürtler haklarını alana talepleri kabul edilene kadar biz mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Mustafa Yüksel-ADIYAMAN

 

EN SON EKLENENLER