Diyarbakır’da ‘Toplumsal cinsiyet odaklı habercilik’ atölyesi

Bianet’in habercilikte cinsiyet ayrım fazlacılığına karşı düzenlediği “Toplumsal cinsiyet odaklı habercilik” atölyesinin 7’ncisi Diyarbakır’da yapılıyor.

Bağımsız İletişim Ağı (Bianet) tarafından habercilikte cinsiyet ayrımcılığına karış “Toplumsal cinsiyet odaklı habercilik” atölyesinin 7’ncisi Diyarbakır Dies Hotel’de yapılıyor. Basına kapalı olarak yapılan atölyede sahada çalışan gazeteciler katıldı. Atölyede, “Toplumsal cinsiyet odaklı habercilik projesi gazete ve televizyon tarama” başlıklı sunumu Galatasaray Üniversitesi Dr. İdil Engindeniz Şahan tarafından anlatıldı.

Ardından ise ihraç edilen Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden Prof. Dr. Ülkü Doğanay, “Nefret söylemine karşı toplumsal cinsiyet odaklı hak haberciliği” başlığı ile bir sunum yaptı.

Öğleden sonra ise KAOS GL’den Ali Erol, “LGBTİ odaklı habercilik”, Bianet İfade Özgürlüğü Eğitimi Editörü Elif Akgül “Kadın Odaklı habercilik deneyimi” anlatacak. Atölye de yine Kadın ve LGBTİ örgütleri ve medya ilişkisi, haber örneklerinin verilmesi ve haberlerin yeniden yazılması gibi başlıklar ele alınıp değerlendirilecek.

EN SON EKLENENLER