‘Kardeşçe yaşamayı savunmaya devam edeceğiz’

 İstanbul Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi Başkanı ve Alevi Bektaşi Federasyonu Örgütlenme Sekreteri Zeynal Odabaş, AABK Onursal Başkanı Turgut Öker’e verilen hapis cezasının aslında Alevi toplumuna verildiğine dikkati çekti. Ali İsmail Korkmaz davasında sanık polise verilen 7 ay gibi bir cezanın ise katilleri aklamak anlamına geldiğini söyledi. Berkin Elvan davasının ilk duruşmasını da izleyen Zeynal Odabaş, “Yaşam hakkımızı elimizden alanlara karşı mücadelemiz sürecek” dedi. 

Alevi Kültür Dernekleri’ne bağlı İstanbul Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi Başkanı ve Alevi Bektaşi Federasyonu Örgütlenme Sekreteri Zeynal Odabaş PİRHA’ya konuştu.

AABK Onursal Başkanı Turgut Öker’in hapis Cezası almasını, Berkin Elvan davasını ve Ali İsmail Korkmaz’ın ölümüne sebep olan polisin 7 ay kadar ödül gibi hapis cazası almasını değerlendiren Zeynal Odabaş, “Bu ülkede kardeşçe bir arada bütün renklerin yaşamasını savunmak suçsa biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz” dedi.

“ALEVİLERE VERİLMİŞ BİR CEZADIR”

Maraş katliamının yıldönümünde geçen yıl yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı’na Yezit dediği için 11 ay 20 gün hapis cezası almasına tepki gösteren Odabaş, Öker’e verilen cezanın Alevilere verilmiş bir ceza olduğunun altını çizerek şunları ifade etti:

“Turgut Öker’in duruşması onun şahsi bir duruşması değil. Aleviler yıllardır bu ülkede katliamlar gördü, sürgün, zulüm gördü.  Alevilerin felsefesi, inancı gereği mazlum halklarla birlikte olmuşuz. Mazlumların karşısında olan zalim de bizim felsefemiz, inancımız gereği hep Yezit’tir, Muaviye’dir, Emevi’dir. Onun için biz her zaman için bu katliamları yapan, zulüm yapan bizim açımızdan Yezit’tir. Turgut Öker’e verilen bu ceza da Turgut Öker’in şahsına değil Alevilerin inancına, felsefesine, düşüncesine, yaşamına verilmiş bir cezadır.”

“TÜM ALEVİ KURUM BAŞKANLARI OLARAK YEZİT DİYORUZ”

Alevi hak mücadelesi veren, eşit yurttaşlık mücadelesi veren birçok kurum başkanının da Yezit ifadesini dile getirdiğini hatırlatan Zeynal Odabaş, “Biz, inancımızı yargılayanlara Yezit diyoruz. Ki bunu söylemeye de devam edeceğiz. Turgut Öker, AABK onursal başkanımız. Gerek Madımak’ta katledilen canlarımızın anmalarında, gerek mahkeme süreçlerinde, gerekse Maraş’ta katledilen canlarımızı anmada, bu katliamları yapanlar da yaptıranlar da buna destek verenler de Yezit’tir demiştir. Doğrudur biz de aynısını söylüyoruz” diye konuştu.

“KATİLLERİ AKLAMA CEZASIDIR” 

Geçtiğimiz hafta sonuçlanan Ali İsmail Korkmaz davasına da değinen Odabaş, Ali İsmail Korkmaz davasında sanık polise verilen ceza ile Öker’e verilen hapis cezasını karşılaştırarak, “Eli kanlı bir katile verilen bir ceza var ama onun karşısında Turgut Öker’e verilen bir ceza var. Ali İsmail Korkmaz’ı katleden polis ve eli kanlı katillerin aldıkları cezaya baktığımızda kınıyoruz.  Onları aklama cezalarıdır” dedi.

“BERKİN 15 YAŞINDA BİR FİDANIMIZDI, CANIMIZDI”

Berkin Elvan davasının ilk duruşmasını da izleyen Zeynal Odabaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gezi direnişi bir halk direnişidir. Bu halk direnişinin içerisinde Berkin Elvan da bunlardan birisi. 15 yaşında bir fidanımız, bir canımız hedef alınarak katledildi. Ekmek almaya giderken yapıldı bu. Kendinden olmayana yaşam hakkı vermeme durumu. Şimdi biz bu yaşam hakkımızı elimizden alanlara karşı, bütün ötekilerle birlikte demokratik mücadelemizi, eşit yurttaşlık mücadelemizi, inançsal, düşünsel mücadelemizi sürdüreceğiz. Demokratik, daha iyi  bir cumhuriyette bir arada yaşamı sonuna kadar savunacağız.”

“KARDEŞLİĞİ SAVUNACAĞIZ”

Türkiye’de hukuksuzluk yaşanırken, siyasi iktidarın karşısında olan aydınlar, yazarlar, gazeteciler, seçilmişler, milletvekilleri, belediye başkanları ve sınıfsal mücadele veren sendikacılar ve yurttaşların potansiyel suçlu olarak görüldüğünü belirten Odabaş, “Bu ülkede kardeşçe bir arada bütün renklerin yaşamasını savunmak suçsa biz bu suçu işlemeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

“ZULMÜN KARŞISINDA MÜCADELEMİZ KAZANACAK”

Zulmün karşısında asla pes etmeyeceklerini vurgulayan Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynal Odabaş, “Mazlum halklar olarak, bütün ötekilerle bir arada demokrasi mücadelesine devam edeceğiz. Biz inanıyoruz ki bu haklı mücadelemizde kazanacağız.” diye konuştu.   

Pirha

EN SON EKLENENLER