Açlık grevleri için dayanışma videosu

Görülmüştür ekibi, 56 gündür süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan tutukluların durumuna dikkat çekmek amacıyla “Yüzlerce tutsak 2 aydır açlık grevinde. Zindanlara ses ver” videosu çekti.

“PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması, köy ve kentlerdeki operasyonların bitirilmesi, cezaevlerindeki hak ihlallerinin son bulması” talebiyle Şakran T2, T3, T4 ve Kadın kapalı cezaevinde başlatılan açlık grevi 56’ncı gününde. Tutuklularla dayanışma içinde olan Görülmüştür ekibi, “Yüzlerce tutsak 2 aydır açlık grevinde. Zindanlara ses ver” videosu ile açlık grevlerine dikkat çekti.

‘TARİHLER DEĞİŞİYOR BASKILAR DEĞİŞMİYOR’

Görülmüştür ekibinden Gamze Yentür, bazı hapishanelerde başlayan gittikçe yaygınlaşarak devam eden 50’li günleri geride bırakan ve kritik noktaya ulaşan açlık grevlerinin yapıldığını, tarihler değişiyor olsa da hapishaneler de ki baskılar, tecrit ve işkencenin hiç değişmediğini söyledi. Tutukluların baskılara karşı bedenlerini açlığa yatırdığını hatırlatan Yentür, “Açlıkla, umutla ve dirençle yoğrulan bedenler talepleri kabul edilene kadar grevlere devam edeceklerini ve kararlılıklarını ifade ediyorlar” dedi.

‘İÇERİDEN DIŞARIYA KÖPRÜ OLUYORUZ’

“Açlık grevlerine biz de ekip olarak durduğumuz yerden nasıl destek verebiliriz derken, en iyi yolun hem dikkat çekmesi açısından hem de dışarıdan içeri köprü olması açısından kart, mektup yazma etkinliği olacağını düşündük” diyen Yentür, şöyle devam etti: “İvedilikle referandum öncesi gündeme sokalım istedik. Çünkü her an içeriden ölüm haberleri gelebilir. Öyle ki açlık grevindeki tutsaklar aileleri ile vedalaşıyorlar. Referandum sonrası da yeni bir şeyler de yapmayı tartışıyoruz. Açlık grevlerine desteğimiz ekip olarak sürecek. Bu ara özellikle hiçbir açlık grevi haberini es geçmiyor takipçilerimize ulaştırıyoruz. Bunun yanında devamlı destek çağrıları yaparak tutsaklara ses vermeye çağırıyoruz. Takipçilerimizden oldukça fazla geri dönüşte alıyoruz.”

‘SİZ ZİNDAN DA BİZ SOKAKTA DİRENİYORUZ’

Yaşamın olduğu her yerde direnişin de devam edeceğini vurgulayan Yentür, “Özellikle de dışarıda, içeri de bu kadar baskının olduğu bir yer de herkesin hapishanelere yolu düşebilir. Bunu da unutmayarak buradan bir kez daha sizin aracılığınız ile başta bedenini açlığa yatıran tutsaklar olmak üzere herkesi bütün tutsakları sahiplenmeye ve destek olmaya çağırıyoruz. Bu nokta da asıl sözümüz direnen tutsaklara siz zindanda biz sokakta yalnız değiliz’’ diye konuştu.

EN SON EKLENENLER