‘Biz halkız, kazanacağız, Hayır kazanacak’

Muharrem Şaşkın, antikapitalist müslüman. Adaletsiz bir referandum süreci yaşandığını belirtiyor. Şaşkın, “Biz halkız. Düşeriz, kalkarız, tekrar ayaklarımızın üzerinde dururuz. Biz kazanacağız. Hayır kazanacak. Hayırlısı olsun diyorum” dedi. 

Başkanlığı ve rejim değişikliğini öngören anayasa değişikliğinin oylanacağı referandum seçimi 16 Nisan’da yapılacak. Referanduma ilişkin PİRHA’ya konuşan antikapitalist müslüman Muharrem Şaşkın, “Bu referandum süreci dünyanın gördüğü herhalde en adaletsiz bir süreç” dedi.

Referandum çalışmaları sürecinde Hayır’a tahammül edilmediğinin altını çizen Şaşkın, böyle bir süreci 90’larda bile yaşamadıklarını kaydetti.

Muharrem Şaşkın sözlerini şöyle sürdürdü:

“Benim yaşım bir hayli var. Yani 12 Eylül’de gençliğe ilk adımımı atmıştım ve politik bir insandım. Böyle bir şeyler hiç yaşamadık biz. 90’lı yıllarda da yaşamadık. Bu inanılmaz, her yerde devasa evetler, televizyonlar, ekranlar var. Küçücük bir hayıra bile tahammülleri yok. Küçücük bir hayıra neden tahammül etmezler? Sabahleyin bakıyorum küçük hayırları kesiyorlar, koparıyorlar. Bunun sebebi korku, bence korkudan kaynaklanıyor. Niçin korktuklarını biliyoruz onları da anlıyoruz ama korkunun ecele hiçbir faydası yok. Bu bir halk mücadelesi. Yani bu parti mücadelesi değil. Bütün partilere oy vermiş halklarımızla komşuyuz, akrabayız. Yani onlarla alışveriş yapıyoruz. Her yerde birlikte oturuyoruz, seyahat ediyoruz. Dolayısıyla halkımızın ben bir sağduyusu, bir ruhu olduğuna inanıyorum.”

“BİZİM KALBİMİZDEKİ HAYIRLARI SİLEMEZLER”

Sokakta ‘Hayır’ afişlerinin bile kesildiğini söyleyen Muharrem Şaşkın, “O küçücük hayırlara bile izin vermiyorlar, yasaklıyorlar, yırtıyorlar, kesiyorlar. Ama bizim kalbimizdeki, bizim aklımızdaki, belleğimizdeki, bilincimizdeki hayırları ne silebilirler, ne yırtabilirler, ne de kesebilirler. Korkunun da ecele hiçbir faydası yok. Biz halkız. Düşeriz, kalkarız, tekrar ayaklarımızın üzerinde dururuz. Biz kazanacağız. Hayır kazanacak. Hayırlısı olsun diyorum” diye konuştu.  (HABER MERKEZİ)

 

 

EN SON EKLENENLER