CHP açlık grevi için Adalet Bakanlığı’ndan randevu talep etti

Adalet Bakanlığı’ndan tutukluların durumuna ilişkin randevu talep ettiklerini belirten CHP milletvekilli Şenal Sarıhan, “Yaşam hakkı ihlali gündeme gelmeden biran önce sorunların masaya yatırılıp çözüm için adım atmak gerekiyor. Sorumlu da doğrudan doğruya Adalet Bakanlığı’dır” dedi.

Cezaevlerinde başlatılan süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemleri 56’ncı gününe girerken, AK Parti yetkililerinin konu ile ilgili sessizliğine bir tepki de CHP’li vekil Şenal Sarıhan’dan geldi.

‘ANLAMLI VE YÜREK YAKICI BİR DURUM’

CHP Ankara Milletvekili ve insan hakları savucusu Sarıhan, “OHAL döneminde cezaevleri dayanılmaz bir ortama dönüştü. Ciddi hak gaspları yaşanıyor. Ülke bir cezaevine dönüştürülürken cezaevlerinin kapısına iki kez kilit vurulmuş oldu. Böyle bir süreçte insanların canlarını ortaya koyarak, hak talebinde bulunması son derece anlamlı ve yürek yakıcı bir durumdur” dedi.

‘BAKANLIK CİDDİYE ALMALI’

Sarıhan şöyle devam etti: “Açlık grevlerine son vermek için çok özel yollar bulmak gerekmiyor. Çünkü infaz sistemi kendi içinde daha demokratik haliyle uygulansa ve cezaevi yönetenlerin bu anlayışla insan hakları bilincine uygun, bir bilince ulaşmaları sağlansa, sorunların daha çabuk çözüleceği düşüncesindeyim. Açlık grevlerin ciddiye alınması ve doğrudan doğruya bakanlığın buna müdahale etmesi gerekir.”

‘MÜZAKERELER BİRAN ÖNCE BAŞLAMALI’

Adalet Bakanlığı’ndan tutsakların durumuna ilişkin randevu talep ettiklerini aktaran Sarıhan, hem TBMM İnsan Hakları üyesi olarak hem de kişisel olarak girişimlerinin devam ettiğini söyledi. Sarıhan, “Bir an önce müzakerelerin başlaması gerekiyor. Yaşam hakkı ihlali gündeme gelmeden biran önce sorunların masaya yatırılıp sorunların çözümü için adım atmak gerekiyor. Bu adımı atmakta sorumlu olan da doğrudan doğruya ceza infaz kurumların sorumlusu olan Adalet Bakanlığı’dır. Adalet Bakanlığı kendisini de sorumluluktan kurtarmak için biran önce bu adımı atmalıdır” şeklinde konuştu.

EN SON EKLENENLER