Roboskililer: 276 haftadır süren adaletsizliğe ‘Hayır’ diyoruz

ŞIRNAK – Roboskî aileleri, adalet arayışının 276’ncı haftasında yaptıkları açıklamada, süren adaletsizliğe referandumda “Hayır” diyeceklerini belirtti.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboskî köyünde savaş uçakları tarafından yapılan bombardımanda yaşamını yitiren 34 köylünün aileleri, katliamın 276’ncı haftasında adalet taleplerini yineledi. Mezarlıkta bir araya gelen aileler, çocuklarının ruhuna dualar okuduktan sonra, açıklama yaptı. Aileler adına açıklama yapan Veli Encu, devletin tüm kayıtlarında yer alan katliam sorumlularının yargılanması için yıllardır mücadele ettiklerini ifade etti.
Geçen süreç içerinde devletin en üst makamından verilen sözün hiçbir zaman yerine getirilmediğini belirten Encu, “Biz adalet beklerken hep mağdur edildik, hep zulme ve haksızlığa uğradık. Bugün daha büyük yetkiler isteyenler imkan ellerinde iken bizim davalarımızı aydınlatmak yerine Ankara’nın karanlık dehlizlerinde kaybetmeyi seçtiler. Biz masum yere katledilmişlerin yanındayız, onların hatırasına ve mücadelelerine karşı 276 haftadır süren adaletsizliğe ‘Hayır’ diyoruz” dedi.

‘KİMSE BİZİ BU MASALA İNANDIRAMAZ’

Roboskili ailelerden biri olan Ferhat Encu başta olmak üzere tüm seçilmişlerin referandum bahanesiyle tutuklu bulunduğunu belirten Encu, “İnsanların özgürlüğü hukuka değil referandum sonucuna bağlanmış iken kimse bizi mahkemelerin bağımsız ve tarafsız olduğu masalına inandıramaz. Bu masala inanmıyor, ‘Hayır’ diyoruz” diye konuştu.

‘YARIN ÇOK GEÇ OLABİLİR’

Cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine de dikkat çeken Encu, herkesi açlık grevindeki tutsaklarla dayanışmaya çağırarak, en kritik sürece girilen açlık grevinde ölümler gelmeden taleplere ses verilsin! Bugün haykırmasak yarın çok geç olabilir” dedi.

EN SON EKLENENLER