‘Çerağımızın arkada yanması için Hayır demeliyiz’

Türkiye’de yapılacak referandum seçimine iki gün kaldı. Ülkenin dört bir tarafında ‘Evet’ ‘Hayır’ çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Derviş Cemal Ocağı Piri İsmet Demir ve Kureyşan Ocağından Hamza Takmaz referandum kararlarını PİRHA’ya anlattı. 

Türkiye’nin birçok bölgesinde yaşayan Alevi pirleri, dedeleri, kadınlar ve gençleri referandum kararlarını PİRHA’ya anlattılar ve anlatmaya devam ediyorlar. Adana Alevi Kültür Derneği ve Derviş Cemal Ocağı Pirlerinden İsmet Demir referandum seçimini değerlendirdi.

“AYDINLIK BİR GELECEK BIRAKMALIYIZ”

Kanaat önderlerinin, pirlerin, mürşitlerin, rehberlerin, yol önderlerine düşen en büyük görevin, referandum seçimini iyi okumak olduğunu vurgulayan Derviş Cemal Ocağı Piri İsmet Demir “Çünkü  KHK’lerle alınan kararlarla bir sürü hareketler yaptırılıyor. Eğer biz bunun karşısında her zaman dik durup hayırı toplumumuza anlatamazsak ileride gelecek nesil, geleceğini karanlık görürse bu bizim için kötü olur. Onlara aydınlık bir gelecek bırakabilmemiz için, o çerağımızın arkada yanabilmesi için bizler bu referanduma hayır demek zorundayız” diye konuştu.

“ANALARIN, PİRLERİN BİRLİKTE MÜCADELE ETMESİ GEREKİR”

Yani sistemin kendisi, kendi içerisinde bize karşı canavarlaştırdığını vurgulayan Demir, şunları kaydetti;

“Emevi zihniyetinden günümüze kadar süregelen süreçler içerisinde her şeyi görüyoruz. Hangi bölgeye bakarsanız, bunların içerisinde türlü türlü sorunlarla başa çıkacak şansta değiliz. Eğitime baksak öyle, devlet kamu görevlilerine baksak içimizde herhangi bir alevinin, bürokrat, vali ve kaymakam olduğunu görmüyoruz. KHK’lerle 4 bin 5 bin kişi görevden alınıyor. 3 bininin Alevi olduğu söyleniyor. Şimdi biz bunlarla mücadele etmezsek yarın nasıl mazlumun yanında yer alabiliriz. O zaman bizim pirliğimiz, mürşitliğimiz, rehberliğimiz sorgulanır duruma düşer. Bununla ilgili eğer tüm ocaklar, ana, babagan dergahları dediğimiz tüm kurum önderleri, kanaat önderleri bununla ilgili bir çalışma yapmaz, birlikte hareket edip tavrını koymazsa gelecekte bizim için iyi şeyle olmayacaktır. Bilim konusunda, eğitim konusunda tüm bunları biz birey olarak anlatmak zorundayız.”

“DEVRİM YAPACAK DİYE ŞERİAT GETİRDİ”

Kureyşan Ocağından Hamza Takmaz ise 2001’deki bir gazetecinin İran’daki şahın devrilmesini hatırlatarak “Aman dikkat edin aydınlar, solcular, Aleviler. Dikkat edin bu bir aldatmacadır. Zaten Yezit’in bir devamıydı, Muaviye’nin bir devamıydı. Çağdaşlıktan söz eden adam devrim yapacak diye şeriatı getirdi” dediğini belirtti.

Türkiye’nin de aslında aynı durumda olduğunu söyleyen Hakan Takmaz, “Aynı zihniyeti ve gericiliği getirmekte. Bugünki seçimleri de OHAL sürecinde yapması, özellikle doğudaki yapılan katliamların, baskı ve zulümlerin, Türkiye’deki aydınların, yazarların, doktorların içeri alınması bunu gösteriyor. Kenan Evren döneminde bile bu kadar basına baskı yapılmamıştır. Ama bugün her tarafta bir baskı ve zulüm var. Bunu özellikle Alevilerin görmesi gerekiyor. Herkes kendi çevresinde bir örgütlenme içerisinde olması gerekiyor diye düşünüyorum” dedi.

EN SON EKLENENLER