PSAKD Başkanı Kaplan: Mücadeleye devam edeceğiz

YSK’nın daha önce aldığı ‘mühürsüz zarf ve pusulaların geçersiz sayılacağı’ kararını seçimin bitiş saatinden sonra değiştirmesi, basına ve sosyal medyaya yansıyan sonuçlar, mükerrer oylar, seçim hileleri, usulsüzlükler gündemi kaplarken, birçok cepheden itirazlar da yükselmeye başlandı. Seçim sonuçlarını PİRHA’ya değerlendiren PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, “Sistem zaten Alevileri kenara atmış. Evet’de Hayır’da çıksa bizim için değişen bir şey yok” dedi. 

Seçim sonuçlarını değerlendiren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı (PSAKD) Gani Kaplan, ‘Hırsız evin içinde ise öküz bacadan çıkar’ derler, seçim sonuçlarının da böyle olduğunu söyledi.

“Hayır’ın sandığa girdiğinden kesinlikle eminin” diyen Kaplan, “Kontrol edilmeyen illerdeki sonuçları görüyoruz. Yani halkın duyarlı olduğu, sandık başını terk etmeyenlerin olduğu illerdeki seçim sonuçları belli. Örneğin Karadeniz’de, İç Ege’de HDP veya CHP’nin sandık temsilcilerinin olduğunu tahmin etmiyorum. Sandıkların kontrol altına alındığı yerlerdeki illerde Hayır’ın çıktığını görüyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ ŞEHİRLERİNDE HAYIR ÇIKMIŞ”

“Türkiye’nin en önemli şehirlerinden de Hayır çıktığını, ama sonucun nedense Evet çıktığını dile getiren Kaplan, “Bunu çözmek mümkün değil. Matematiğin dört işleminden dolayı bunu çözemezsin” dedi.

Hayır çalışması yapan blokun öğüt verici olduğunu, ama asıl olan bu blokun referandumdan hemen sonra çatlamadan önümüzdeki sürece dair  birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayan PSAKD Genel Başkanı Kaplan, “Türkiye’nin geleceği için Hayır cephesinde birlikte hareket eden, HDP, CHP ve diğer siyasi guruplar, Türkiye’nin diğer seçimlerde de birlikte hareket etmemeleri için hiçbir neden yoktur. Eğer bu blok  bozulmadan, çatlamadan devam ederse büyük seçimlerde Cumhurbaşkanı’nın da AKP’nin de gidişidir” ifadelerini kullandı.

“SİSTEM ALEVİLERİ KENARA ATMIŞ”

Aleviler açısından seçim sonuçlarının ne anlama geldiğini değerlendiren Kaplan, “Evet’de çıksa Hayır’da çıksa bizim açımızdan fazla bir şeyin değişmeyeceğini, Evet yada Hayır’ın  çıkması mevcut sistemi desteklediğimiz anlamına gelmediğini defalarca dile getirdiklerini söyledi.

“Aleviler açısından fazlaca değişen bir şey olmadığının altını çizen Kaplan, “Zaten sistem Alevileri kenara itmiş, bu sistem bunun üzerine kurulmuş. Hayır çıksa da bizim açımızdan bir sonuç olmayacaktı. Sadece bu iktidardan kurtulmanın birinci basamağı gerçekleşti” değerlendirmesinde bulunarak Mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Semra Acar/Pirha

 

EN SON EKLENENLER