EMEP ve ÖDP: Hayır’ı 1 Mayıs’ta da gösterelim

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan ve ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş 1 Mayıs’a ilişkin PİRHA’ya konuştular. Selma Gürkan ortak taleplerle 1 Mayıs alanlarını doldurarak referanduma cevap verilmesi gerektiğini belirtirken, Alper Taş ise 1 Mayıs’ın zulme, baskıya, sömürüye Hayır olduğu kadar referanduma da Hayır olduğunu kaydetti. 

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Alper Taş 1 Mayıs’a yönelik değerlendirmelerde bulunarak kitlesel bir şekilde kutlanması gerektiğini belirttiler.

HER ALAN 1 MAYIS ALANI

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, işçi sınıfının ve emekçilerin en geniş talepleriyle alanlarda olması gerektiğini vurgulayarak, “Hayatın her alanından fabrikalardan, sanayi havzalarından, mahallelerden bulundukları her yerden ortak taleplerle 1 Mayıs alanlarını coşkuyla doldurarak referanduma da cevabını vermelidir” dedi. Gürkan, “Şimdi her yer 1 Mayıs, her alan 1 Mayıs alanı”ifadesini kullandı.

“EMEK SÖMÜRÜSÜNE OY HIRSIZLIĞI DA EKLENSİN”

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş da 1 Mayıs’ın Hayır’ın yarattığı moral, coşku ve kararlılıkla kitlesel bir biçimde kutlanması gerektiğinin altını çizdi. Taş, 1 Mayıs’ta emek sömürüsüne ve oy hırsızlığını da eklemek gerektiğini söyledi.

“1 MAYIS’I KİTLESEL VE COŞKULU KUTLAMALIYIZ”

Taş, “Referandumdaki tabloyu teşhir etme noktasında, referandumdaki emeğimizin hakkını, fabrikalarda ve iş yerlerindeki ücretli emeğimizin hakkını savunmak için bütün ülke çapında 1 Mayısları kitlesel ve coşkulu bir biçimde kutlamalıyız” dedi.

“Hayır’ın bitmediğini 1 Mayıs’ta göstermeliyiz” diyen Taş, 1 Mayıs’ın baskıya, sömürüye, zulme, faşizme ve gericiliğe Hayır olduğunu belirtti. Taş “Referandumda yarattığımız bu özgürlük, eşitlik kavgasını, demokrasi dalgasını, adalet dalgasını 1 Mayıs’a da taşımalıyız” şeklinde konuştu.

Suay ABAK  / Pirha

 

 

 

 

 

EN SON EKLENENLER