Kayyum öncesi interneti kesen operatör haksız bulundu

DBP’li belediyelere kayyum atandığı günlerde interneti kesen GSM operatörünü Batman İl Tüketici Hakem Heyeti’ne şikayet eden Avukat Mesut Aydın haklı bulundu. Heyet, hizmetin verilmediği sürelerin tespitinin yapılarak ücretlerinin iade edilmesine karar verdi.

Eylül ve Ekim 2016’da DBP’li belediyelere kayyum atanmadan önce bölge illerinde telefon operatörleri tarafından milyonlarca kişinin interneti hiçbir gerekçe sunulmadan günlerce kesilmişti. Yaşanan internet kesintilerine karşı yurttaşlar bağlı olduğu operatörleri aradığında “Teknik bir sorun var” cevabı verilmişti. Bu duruma karşı Avukat Mesut Aydın, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanmadan bir gün önce, 31 Ekim 2016’da valilik bünyesinde bulunan Batman İl Tüketici Hakem Heyeti’ne, “İnternet paketini zaman zaman kullanamadığı” gerekçesi ile başvuruda bulundu.

‘EKSİK HİZMET NEDENİYLE TÜKETİCİ HAKLI BULUNDU’

Yapılan başvuruyu değerlendiren heyet, “Dosya üzerinde yapılan inceleme neticesinde mevcut olan internet paketinden zaman zaman faydalanmadığını beyan ettiği görülmüştür. Firmanın savunmasında tüketicinin kullandığı paket ile ilgili bilgileri verdiği, ancak paketin kullanılamaması ile ilgili herhangi bir hususa değinmediği görülmüştür. Ücreti mukabilinde tüketiciye sunulan hizmetin gereğinin yerine getirilmediği anlaşılmış, hizmetin verilmediği sürelerin tespitinin yapılarak ücretlerinin iade edilmesi gerektiği ve bu sebeple, tüketicinin talebinin kabul edilmesi gerektiği kanısına varılmıştır” gerekçeleri ile Aydın’ı haklı buldu.

‘MAĞDUR OLAN HERKES BAŞVURABİLİR’

Heyetin verdiği kararı değerlendiren Aydın, şunları söyledi: “İnternet kesintileri DBP’li belediyeler kayyumların atandığı bir dönemde kesiliyordu. Telefon operatörleri ile yaptığımız görüşmelerde bir sonuç alamadık. Bu nedenle Batman İl Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuruda bulundum. Neticede haklı bulundum. Burada maddi gelirin hiçbir önemi yok. Önemli olan haberlere erişim ve interneti kullanmadır. Bir daha böyle durumların yaşanmaması için her yurttaş bulunduğu ilde dilekçe ile heyete başvuruda bulunabilir. Mağdur olan herkes başvursun.”

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak 25 Ekim’de tutuklanırken, belediyeye ise 1 Kasım 2016’da kayyum atanmıştı. O dönemde de bölgenin birçok kentinde internet kesintileri yaşanmıştı.

EN SON EKLENENLER