Meslektaşları Avukat Eren’in darp edilmesini yargıya taşıyacak

Avukat Suat Eren’in duruşma salonundan yaka paça atılmasına tepki gösteren avukatlar, savunmanın mahkeme salonlarından çıkartılmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, Eren’i darp eden polis, özel güvenlik görevlileri, mahkeme heyeti ve başkanı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti

Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP), Avukat Suat Eren’in Bakırköy 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yanında müvekkillerinin vekâleti olmadığı gerekçesiyle “Duruşma düzenini bozmak” iddiasıyla yaka paça duruşma salonundan atılmasını Bakırköy Adliyesi önünde yaptıkları açıklamayla protesto etti. Çok sayıda avukatın katıldığı eylemde konuşan avukat Günay Dağ, hukukun ortadan kaldırıldığı bir dönemi yaşadıklarını belirterek, “Ceza yargılamasının sözlülük esasına dayandığı düşünüldüğünde müvekkili de orada olduğundan ve kabul ettiği için mahkemenin de deneyimli başkanı bunu bildiği halde, pervasızca polislere darp ettirilerek duruşma salonundan çıkarılmasına sebep olmuştur. Yargı eliyle avukatların uslu çocuk yapılması girişimleri kabul edilebilir değildir” dedi.

‘Suçun cezasını çekmeliler’

Suat Eren ise, yaşadıklarını şu şekilde anlattı: “Mahkeme heyeti başkanına müvekkilimin sözlü beyanını olduğunu ifade ettim. Bu şekilde birçok dosyayı da sonuçlandırdık ve Yargıtay kararları var. Durum böyle olmasına rağmen duruşma salonunda 15 dakika boyunca heyetle tartıştık. Ardından polisler ve özel güvenlikçiler tarafından darp edilerek koridora attılar beni. Ve bunu kimseden korkmadan yaptılar. Kim suç işlemişse bunun cezasını çekmeli” dedi.

Avukatlar mahkeme heyeti ve başkanı hakkında suç duyurusunda bulunacak.

‘Adaleti salondan çıkardılar’

İstanbul Barosu da yaptığı yazılı açıklama ile Eren’in darp edilmesini kınadı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Her vatandaşın en temel ve kutsal haklarından biri olan savunma hakkını yok ederek, avukatı salonlardan çıkaranlar, aslında adaleti salondan çıkardıklarının farkında değiller. En kısa zamanda hakim Hüseyin Öztürk hakkında Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) şikayette bulunulacaktır. Ayrıca suç teşkil etmesi nedeni ile yapılacak ceza soruşturması ve kovuşturmasında İstanbul Barosu aktif rol alarak, gerekli şikayetler ve başvurular yapılacaktır. Savunmanın mahkeme salonlarından çıkartılması asla kabul edilemez ve edilmeyecektir. Mahkemenin meslektaşımızı itibarsızlaştırma çabası, meslektaşımızın şahsı ile sınırlı olmayıp, tüm avukatlara ve savunma mesleğine doğrudan saldırı niteliğini taşımaktadır.”

İSTANBUL

EN SON EKLENENLER